Elftal en Technische staf

Karlsson terug bij de wedstrijdselectie

Jesper Karlsson zou in de belangstelling staan van Celta de Vigo

AZ kan zaterdag voor het eerst dit seizoen weer beroep doen op Jesper Karlsson. De Zweed miste de seizoensstart door een slepende hamstringblessure, maar keert nu weer terug bij de wedstrijdselectie.

“Hij heeft zich helemaal in de blubber gewerkt”, vertelt trainer Pascal Jansen op de clubwebsite over de Zweedse vleugelflitser. “Ook een groot compliment aan het medisch team dat het heel nauwkeurig heeft aangepakt. Jesper is heel hongerig en gretig om de ploeg te versterken.”

Karlsson’s laatste wedstrijd was in mei

De laatste keer dat Jesper Karlsson in actie kwam voor AZ was op 29 mei. De Zweed raakte geblesseerd toen hij na een omhaal in botsing kwam met De Wit. Karlsson speelde de wedstrijd wel uit en scoorde zelfs twee keer. Later bleek dat de Zweed een scheurtje in zijn hamstring had opgelopen.

Jesper Karlsson

Jesper Karlsson scoorde twee goals in zijn laatste wedstrijd voor AZ. Zaterdag keert hij terug bij de selectie.

Afwezigen

Jansen kan tegen FC Groningen nog altijd geen beroep doen op Pavlidis en Evjen. Als alles goed loopt keren de aanvallers nog voor het WK in Qatar terug bij de selectie, maar de oefenmeester houdt er rekening mee dat hij pas na de winterstop over het tweetal kan beschikken. Eerder deze week werd bekend dat ook Martins Indi pas in 2023 weer beschikbaar is.

FC Groningen

Tegenstander FC Groningen bezet de twaalfde plaats in de Eredivisie. De Noorderlingen pakten slechts vier punten uit de laatste vier duels en dus zal de ploeg van Wormuth gebrand zijn op een overwinning. Bij Groningen ontbreken Abraham, Irandust en Kalley. Cyriel Ngonge, met twee doelpunten clubtopscorer, keert na een disciplinaire schorsing weer terug bij de selectie.

De resultaten van AZ in Groningen zijn de laatste jaren wisselend. De Alkmaarders gingen vorig seizoen onderuit door mede een wereldgoal van Ngonge en wonnen voor het laatst in september 2018 van de Noorderlingen. Het werd toen 1-3.

2021-2022: FC Groningen – AZ 2-0
Ngonge, De Leeuw (FC Groningen)
2020-2021: FC Groningen – AZ 0-0
2018-2019: FC Groningen – AZ 1-3
Chabot (FC Groningen), Idrissi, Midtsjø, Maher (AZ)
2017-2018: FC Groningen – AZ 1-1
Mahi (FC Groningen), Jahanbakhsh (AZ)
2016-2017: FC Groningen – AZ 1-4
Drost (FC Groningen), Jahanbakhsh, Stengs, Weghorst 2x (AZ)

Aftrap

FC Groningen – AZ begint zaterdag om 18:45 uur. De wedstrijd is live te volgen op ESPN en na afloop verschijnt een wedstrijdverslag op onze website.

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    0 %