(L-R) *Jesper Karlsson* of AZ Alkmaar, *Thomas Bruns* of Vitesse
Elftal en Technische staf

Karlsson: ‘Het motiveerde mij om een van de beste spelers van de eredivisie op te volgen’

Jesper Karlsson was vandaag wederom belangrijk voor AZ door de openingstreffer te scoren tegen Vitesse.  Na afloop spraken wij met de Zweed over het treffen met de Arnhemmers. ‘Het was een moeilijke wedstrijd, waarbij het veld zwaar was om te bespelen’, begint de aanvaller. ‘Gelukkig kwamen we vroeg op voorsprong en maakten we vlak voor rust de 2-0. Na de aansluitingstreffer werd het nog even spannend, maar na de 3-1 was het over.’

De treffer tegen Vitesse was alweer zijn vijfde competitiegoal van het seizoen, al had de buitenspeler het de laatste weken wel wat moeilijk. ‘Ik had die goal tegen Willem II inderdaad even nodig en dat heb ik ook tegen Teun gezegd. Hij is echt on fire en had op dat moment al twee goals gescoord en een assist gegeven. Hij deed wat een echte captain doet, hij liet me die penalty nemen en scoren. Ik had tegen hem gezegd dat als ik meer vertrouwen heb dat dat het team ook helpt. Dat was vandaag te zien en dat is super.’

Wissels

Dat Karlsson het moeilijk had was ook te merken aan zijn reactie na zijn wissel tegen FC Groningen. De aanvaller liet duidelijk merken not amused te zijn, maar ziet het nu allemaal weer van de zonnige kant. ‘Het is natuurlijk de keuze van de trainer, maar in de paar wedstrijden daarvoor haalde hij me ook na zestig minuten naar de kant. Daar was ik natuurlijk niet blij mee, maar het draait nu weer lekker met het team en we winnen wedstrijden. Dat is waar het uiteindelijk om gaat.’

Inmiddels is Karlsson drie maanden in Alkmaar en kunnen we wel stellen dat zijn transfer een schot in de roos is gebleken. Zelf is de Zweed maar wat blij om in Alkmaar te zijn. ‘Het is een mooie tijd, ik geniet hier echt. Arne liet me meteen vanaf het begin spelen en dan is het makkelijker om te integreren in een groep. Voor mij was het heel belangrijk om direct te spelen en daarna liep het meteen.’

Aanpassing

Verbaasd dat hij zich zo snel heeft aangepast is de aanvaller echter niet. ‘In Zweden ben ik een keer van club veranderd en ik denk dat dat me echt heeft geholpen bij mijn overstap naar AZ. Ik heb toen al kunnen ervaren hoe het is om van huis te zijn en op mezelf te wonen. Buiten dat weet ik wat voor speler ik ben. Als ik speel dan weet ik dat ik het team kan helpen met goals en assists, dat heb ik eigenlijk al van kleins af aan. In dat opzicht ben ik niet heel verbaasd.’

Idrissi

Toen Karlsson naar Alkmaar kwam ruste op hem de zware taak om Oussama Idrissi op te volgen, maar drie maanden later heeft niemand het nog over zijn voorganger en dat is veelzeggend. ‘Ik respecteer Idrissi heel erg. Ik heb veel fragmenten van hem gezien en hij is echt een goede speler. Wat dat betreft bracht dat ook wel wat druk met zich mee toen ik hier tekende. Ik moest een van de beste spelers van de eredivisie opvolgen, maar dat gaf me ook een extra motivatie om mezelf te laten zien.’

Winnen

Kijkend naar de toekomst is de jeugdinternational duidelijk. ‘We hebben nog een wedstrijd te gaan en daarna hebben we een kleine break. Januari wordt echter een belangrijke maand voor ons met grote wedstrijden. We zullen gewoon moeten blijven winnen want we willen in de top spelen. Hetzelfde geldt trouwens voor de beker, die willen we ook winnen.’ Voor zichzelf heeft hij echter geen doelen gesteld als het gaat om goals en assists. ‘Ik wil vooral winnen. Ik wil de eredivisie en de beker winnen. Als ik daaraan kan bijdragen dan ben ik gelukkig.’

Foto: Soccrates Images

 

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    Ook interessant