Wedstrijden

Karlsson grote man bij overwinning in Nijmegen

AZ heeft vanmiddag betrekkelijk eenvoudig gewonnen op bezoek bij NEC. In Nijmegen werd het 0-3 voor de ploeg van Pascal Jansen door doelpunten van Jesper Karlsson (tweemaal) en Jordy Clasie, waar Vangelis Pavlidis alle assists verzorgde. Dirk Proper kreeg in de tweede helft rood namens NEC. Door de zege is AZ zeker van Europees voetbal.

De openingsfase in De Goffert was voor NEC, maar verder dan een kans voor Marques kwam het niet. De Alkmaarders namen het hierna over en kwamen aan de leiding via Karlsson. De Zweed kwam in balbezit na een assist van Pavlidis en krulde de bal fantastisch binnen.

Niet veel later was de international opnieuw trefzeker, opnieuw met een vlammend schot van afstand, maar werd de goal geannuleerd doordat Van Brederode in een eerder stadium buitenspel stond. Toch kwam AZ nog voor rust op 0-2. Clasie onderschepte de bal op het middenveld en kwam na een één-tweetje vrij voor Cillessen en rondde beheerst af.

Na de thee gooiden de bezoekers het duel snel in het slot. Karlsson volleerde een voorzet van Pavlidis met een stuitje achter de kansloze Cillessen. AZ behield hierna de controle, zonder dat er nog veel kansen waren voor beide doelen. Wel werd er nog een rode kaart uitgedeeld aan Proper na een charge op Clasie.

Door de zege blijft de strijd om plek drie tot de laatste speelronde spannend. Volgende week zondag staan AZ-PSV en FC Twente-Ajax op het programma. Bij verlies van de Amsterdammers in Enschede, en een overwinning van AZ in eigen huis, stijgt de ploeg van Jansen naar plek drie in de eredivisie.

Karakteristieken

Doelpunten: 28′ Karlsson 0-1, 43′ Clasie 0-2, 50′ Karlsson 0-3

Gele kaarten: Kramer (NEC)

Rode kaart: Proper (NEC)

Opstelling AZ: Ryan; Sugawara (80′ Vanheusden), Hatzidiakos, Beukema, Kerkez; Clasie (c) (85′ Bazoer), Mijnans (64′ D. de Wit), Reijnders; Van Brederode (64′ Lahdo), Pavlidis, Karlsson (85′ Mihailovic)

Opstelling NEC: Cillessen;Van Rooij, Sandler (75′ Sanniez), Kramer, El Karouani; Proper, Tannane, Schöne (c) (67′ Cissoko); Musaba (80′ Dimata), Marques, Mattsson (67′ Bruijn)

Foto: Pro Shots | Stefan Koops 

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com
    0 %