AZ Jeugd

Julian Oerip tekent eerste profcontract

Julian Miles Oerip heeft zijn eerste profcontract in zijn carrière getekend. Julian tekent een contract voor drie jaar bij AZ en ligt daarmee tot medio 2025 vast in Alkmaar.

Julian is met AZ onder 16 kampioen geworden afgelopen seizoen en heeft zelfs zijn debuut voor AZ onder 18 gemaakt. Hij is aanvoerder bij AZ onder 16 en een belangrijke schakel op het middenveld. Inmiddels speelt Julian ook al voor het Nederlands Elftal onder 16, waar hij tevens aanvoerder is.

‘Technisch vaardige middenvelder’

Op AZ.nl laat hoofd jeugdopleiding Paul Brandenburg weten blij te zijn met het vastleggen van de Alkmaarder: “Julian is een technisch vaardige middenvelder met veel scorend vermogen en diepgang. Hij is explosief, beschikt over veel uithoudingsvermogen en is de afgelopen seizoenen beslissend geweest met goals en assists. Dat hij al driemaal is verkozen tot Speler van de Maand toont aan dat hij uitblink op verschillende gebieden: voetbal, topsport en fysiek. ”

[foto via AZ Jeugdopleiding op Twitter]

Jesse Bilars
Bezocht AZ al aan de hand van zijn vader en volgt de club altijd op de voet, uit en thuis natuurlijk! Volg me ook op Instagram en deel vooral tips via DM!

Comments are closed.

0 %