Jubilaris Haps: ‘Natuurlijk ben ik trots’

Brian Wijker
Geschreven door Brian Wijker

Voor Ridgeciano Haps was het treffen met ADO Den Haag (4-0) zondag extra speciaal. De linksback speelde zijn honderdste duel in het shirt van AZ, waarvoor hij voor de aftrap werd gehuldigd op de middenstip.

”Dit is heel mooi”, zegt Haps in gesprek met AZFanpage. Het begon voor hem allemaal op 28 september 2013, toen hij als invaller binnen de lijnen kwam tegen PSV. ”Als een door de club opgeleide speler tot dit aantal wedstrijden komt, is dat natuurlijk iets om trots op te zijn. Ik ben er echt superblij mee. Als kleine jongen droom je hiervan. Ik denk dat AZ het zelf ook graag zo ziet.”

Vierde

AZ maakte er tegen de nummer zeventien van de Eredivisie een voor eigen publiek kostelijke middag van. Want hoewel alle ogen zijn gericht op de bekerfinale, valt er in de competitie zeker nog iets te halen. ”Ik vind dat we zo hoog mogelijk moeten eindigen en dat is plek vier”, stelt Haps. ”Dat heb ik ook gezegd tegen mijn teamgenoten. Achter de top drie komen wij, daar hoor je als AZ zijnde voor te gaan. Of dit de ommekeer is? Het vertrouwen was even weg, maar we zijn vastberaden om er tegen FC Groningen weer zo’n spektakel van te maken.”

Oranje

Dat duel is pas over twee weken, omdat het competitievoetbal komend weekeinde stilligt. Het Nederlands Elftal komt namelijk in actie. Velen hadden in de winterstop verwacht dat Haps in de aankomende periode zijn eerste opwachting in het Oranje-shirt zou gaan maken. Maar bondscoach Danny Blind heeft niet gebeld. ”Dat is zijn keuze”, reageert Haps. ”Ik heb daar geen invloed op. Het is steeds spannend, maar helaas zit ik er nog niet bij. Natuurlijk had ik dat wel graag gezien. We hebben volgende week een paar vrije dagen, maar ik ga niks doen. Lekker mijn rust pakken.”

Beluister het interview met Haps in audio:

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Over de schrijver

Brian Wijker

Brian Wijker

Sinds de zomer van 2014 werkzaam voor deze website. Is vaak te vinden op de perstribune bij thuis- en uitwedstrijden van AZ. Brian is ook redacteur bij In de Hekken en werkt als Freelancer bij het Noordhollands Dagblad. Volg Brian op twitter: @BrianWijker

3 Reacties

  • wij zijn ook heel trots (als ik voor iedereen mag spreken).. wat een progressie heeft die jongen gemaakt.
    vaste waarden en nog niet op zijn top. Oranje zou een mooie kroon op het harde werk zijn.. volhouden zo!

  • Ga zo door Haps! Je doet het hartstikke goed en kan alleen maar beter worden 🙂