Joris van Overeem is komend seizoen definitief speler van FC Utrecht. De middenvelder verruilt AZ voor de Domstedelingen en zal voor vier jaar tekenen bij de ploeg van Jean-Paul de Jong. Na twee succesvolle jaren kwam Van Overeem dit seizoen eigenlijk nauwelijks in de plannen voor van Van den Brom. De 23-jarige Amsterdammer moest Guus Til, Teun Koopmeiners en Fredrik MidtsjΓΈ voor zich dulden op het middenrif.

Succes

Zijn meest succesvolle periode in Alkmaarse dienst was waarschijnlijk het seizoen 2015/2016. De middenvelder vormde toen een uitstekend koppel met Vincent Janssen, waarna laatstgenoemde topscorer werd van de eredivisie en AZ op een vierde plek eindigde. Hoeveel FC Utrecht heeft betaald om Van Overeem over te nemen is niet bekend.

Marius Wiegman

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com