Wedstrijden

Jordy Clasie verlost AZ tegen SC Cambuur (0-1)

Jordy Clasie beslist duel tegen SC Cambuur

AZ heeft zojuist met 0-1 gewonnen bij SC Cambuur. Na een zeer moeizame pot voetbal haalde Jordy Clasie in de laatste minuut van de officiële speeltijd uit van afstand, waarmee hij ervoor zorgde dat AZ de ongeslagen status wist te behouden.

SC Cambuur bovenliggende partij

In het eerste deel van de eerste helft nam AZ het heft in handen en deed SC Cambuur wat veel tegenstanders doen tegen de Alkmaarders, teruglopen en afwachten. Hierdoor was het weer druk op de helft van de tegenstander en kwam AZ niet tot het creëren van kansen. Hierbij moet ook worden aangetekend dat het waardeloze plastic veld niet echt in het voordeel van de ploeg leek die niet wekelijks op dit soort nepgras speelt.

Hobie Verhulst grote sta-in-de-weg

Na ongeveer een half uur spelen kantelde het spelbeeld aardig. De thuisploeg kreeg een grote kans met een bal op de paal via spits Uldrikis. Uit de tegenaanval die daarop volgde was Vangelis Pavlidis erg dichtbij met de enige echte kans voor AZ. De spits schoot via een been net over na een prima aanval. Daarna volgden kansen via Bangura en oud-AZ’er Mees Hoedemakers die Hobie Verhulst bijna wist te verrassen van afstand.

Hobie Verhulst tegen Cembuur Leeuwarden

Hobie Verhulst stond heel vaak op de goede plek in de eerste helft

AZ kwam op het schot van Pavlidis na verder niet in de buurt van het Cambuur-doel en liet zich vooral aftroeven door de fanatieke Liwwadders die simpelweg meer energie in de wedstrijd legden dan de Alkmaarders.

Rommelig begin tweede helft

Bij aanvang van de tweede helft voerde Pascal Jansen twee wissels door. Vanglis Pavlidis, die in de eerste helft geblesseerd raakte en Milos Kerkez (gele kaart en met deze scheidsrechter extra risico op een tweede) werden vervangen door Jens Odgaard en Mees de Wit.

Odgaard werd meteen gevaarlijk, maar zijn schot werd gepareerd door keeper Virginia. Aan de andere kant kreeg SC Cambuur weer een enorme kans, maar Uldrikis moest zijn meerdere weer erkennen in Verhulst die zijn doel heel klein wist te maken. De daaropvolgende bal werd vrij simpel van de lijn gehaald.

Rode kaart voor Jamie Jacobs

Jamie Jacobs krijgt rode kaart tegen AZ

Jamie Jacobs krijgt de rode kaart van scheidsrechter Dieperink

In een wedstrijd die niet gaat zoals je zou willen moet je soms een meevaller hebben en die kwam in de vorm van een rode kaart voor Cambuur. Oud-AZ’er Jamie Jacobs bezorgde Jens Odgaard bijna een gebroken been met een rücksichtslose tackle. Nadat scheidsrechter Dieperink in eerste instantie geel gaf, greep de VAR in en was er geen enkele twijfel mogelijk over de kaartkleur.

Ondanks de manmeersituatie kreeg AZ ook na de rode kaart niet echt grip op de wedstrijd en Pascal Jansen probeerde met meer wissels iets te forceren. Mayckel Lahdo kwam in het veld voor Myron van Brederode en Pantelis Hatzidiakos werd vervangen door Yukinari Sugawara. Dat lukt echter in de verste verte niet en de thuisploeg bleef lang makkelijk op de been.

In het laatste kwartier van de wedstrijd pakte AZ eindelijk de regie en drong het de thuisploeg steeds verder terug. Met een paar gekraakte schoten, een bal net over van Jordy Clasie kwamen de Alkmaarders dichterbij de overwinning. De beste kans van de wedstrijd voor AZ viel vijf minuten voor tijd te noteren via Lahdo, die de bal tegen de onderkant van de lat liet spatten na een mooie actie vanaf links.

Clasie de verlosser!

In de laatste officiële speelminuut kwam de verlossing. Jordy Clasie kreeg alle ruimte om van afstand uit te halen en zijn schot werd vrij matig verwerkt door de keeper van de thuisclub (0-1). Aan de andere kant kwam Mees Hoedemakers nog dichtbij, maar hij trof van afstand weer Hobie Verhulst.

Ondanks dat het er dus niet goed uitzag behoudt AZ de ongeslagen status in de Eredivisie en laten we eerlijk zijn: morgen tellen vooral die punten weer!

[foto’s via Pro Shots / Paul Meima]

Martijn Benjamin
Schrijft sinds 2004 voor AZFanpage en is vanaf 2010 eigenaar van deze heerlijke site. Heeft met In de Hekken nog een uit de hand gelopen hobby. Helpt in het werkende leven bedrijven aan goed scorende websites en shops met 072DESIGN. Doet ook nog wat met kleding bij PGWEAR Nederland.

    Comments are closed.

    0 %