Website laten maken in Alkmaar? Kom naar 072DESIGN
Elftal en Technische staf

Jop van der Linden naar Sydney FC

Jop van der Linden gaat AZ verlaten voor een avontuur Down Under. De verdediger verkast namelijk naar Sydney FC, waar hij voor één seizoen zal tekenen. De 28-jarige stopper kwam drie jaar geleden transfervrij naar Alkmaar en kende een aardige start. De linkspoot was aanvankelijk verzekerd van een basisplaats maar raakte die gaandeweg het seizoen kwijt.

Geen toekomst

Afgelopen seizoen werd Van der Linden al verhuurd aan Willem II en bij terugkeer kreeg de verdediger te horen dat er voor hem geen toekomst meer was in de Kaasstad. Van der Linden kwam in dienst van AZ tot 24 wedstrijden en was daarin goed voor vijf treffers. Over de transfersom die de Alkmaarders ontvangen doet de club geen mededeling.

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com