Jong AZ geeft De Graafschap een pak slaag
Bron: Pro Shots / Vincent de Vries
AZ JeugdSamenvattingen

Jong AZ zorgt voor verrassing in spektakelstuk tegen de Graafschap

Galavoorstelling

Jong AZ heeft vanavond voor een verrassing gezorgd door in de Keuken Kampioen Divisie met maar liefst 7-3 te winnen van De Graafschap, de nummer twee van het afgelopen seizoen. Aangesterkt met enkele wisselspelers van AZ 1 lieten de jongelingen met name in de eerste helft maar weinig heel van De Superboeren.

Onder toezicht van de in Wijdewormer aanwezige Arne Slot speelde Jong AZ een weergaloze eerste helft. Na slechts 41 minuten aan galavoorstelling stond het 5-0 in het voordeel van de Alkmaarders. Een heus lesje effectiviteit met onder andere mooi uitgespeelde doelpunten van Mo Taabouni, Aboukhlal en de wederom sterk spelende Håkon Evjen.

Alleen de Graafschap speler Seuntjens deed voor rust iets terug door in de rebound voor de 5-1 aan te leggen. Iets wat overigens de laatste actie was van de broer van oud AZ-er Mats: Hij viel op slag van rust zwaar geblesseerd uit.

Beide ploegen vol op de aanval

Na rust kwamen de bezoekers voortvarend uit de startblokken, met al na vijf minuten de 5-2 van Lieftink. De Graafschap speelde vol op de aanval wat resulteerde in enkele gevaarlijke momenten voor het doel van Jong AZ keeper Reus. Jong AZ hield stand en werd logischerwijs gevaarlijk in de counter. Trainer Michel Vonk haalde opgelucht adem toen Reijnders twintig minuten voor tijd de genadeklap uitdeelde door vanaf randje zestien aan te tekenen voor de 6-2. Een mooie beloning voor Reijnders die bezig is aan een goede seizoenstart en op de deur klopt bij het eerste elftal.

Zakaria Aboukhlal was met 2 treffers en evenveel assists belangrijk voor Jong AZ al moet erbij gezegd worden dat hij nog veel productiever had kunnen en misschien wel moeten zijn als hij wat meer oog zou hebben gehad voor zijn vrijstaande medespelers. Klein smetje op het spektakelstuk was de onnodige rode kaart (2e geel) die Evjen ontving na een tackle vlakbij de zijlijn bij een stand van 6-2, waardoor de Noor hoogstwaarschijnlijk tegen een schorsing aan loopt.

In de Keuken Kampioen Divisie klimt Jong AZ door de overwinning van vanavond na een stroeve start naar de tiende plaats met 6 punten uit vier wedstrijden.

Samenvatting Jong AZ – De Graafschap

Karakteristieken

Opstelling Jong AZ: Reus; Gullit, Velthuis, P. Koopmeiners, Sugawara; Evjen, Goudmijn, Reijnders; Oosting, Aboukhlal (90’ Biberoglu), Taabouni

Opstelling de Graafschap: de Boer; Tutuarima, van de Pavert (46’ van Heertum), van Huizen, Lelieveld; Lieftink (74’ Schuurman), Dekker, Verbeek (74’ Mystakidis), Opoku (46’ Hamdaoui), Mieghem; R. Seuntjens (46’ Konings)

Doelpunten: 14’ Taabouni 1-0, 21’ Aboukhlal 2-0, 29’ Oosting 3-0, 38’ Evjen 4-0, 41’ Taabouni 5-0, 44’ Seuntjens 5-1, 50’ Lieftink 5-2, 71’ Reijnders 6-2, 78’ van Mieghem 6-3, 80’ Aboukhlal 7-3

Gele kaarten: Velthuis, Goudmijn, Evjen (AZ) Lelieveld (De Graafschap)
Rode kaart: Evjen (AZ) (2x geel)

[Bron afbeelding: Pro Shots / Vincent de Vries]

Jordy Breet
Op 7 jarige leeftijd met Pa mee naar de Alkmaarderhout voor de afscheidswedstrijd van Peter Wijker, vervolgens nooit meer weggegaan. Tegenwoordig present in vak W op de van der Ben tribune. Undercover woonachtig in de Hoofdstad. Geïnteresseerd in Europese supporterscultuur. Krijgt kippenvel van juichende mensenmassa's.

    Comments are closed.

    Ook interessant