website laten maken in alkmaar
Wedstrijden

Jong AZ wint op bezoek bij Jong FC Utrecht

Jong AZ heeft de eerste drie punten van het seizoen te pakken. De Alkmaarse beloftenploeg was op Zoudenbalch met 1-2 te sterk voor Jong FC Utrecht. Mohammed Taabouni was met een goal en assist de grote man aan Alkmaarse kant. De Domstelingen kwamen na ruim een half uur op voorsprong, waarna Oosting niet veel later de gelijkmaker maakte. Taabouni maakte in de tweede helft de winnende.

In de eerste helft was het lang wachten tot het duel tot ontbranding kwam. Jong AZ had meer de bal, maar wist dat balbezit niet om te zetten in veel kansen. Aan de andere kant zorgde de thuisploeg ook nauwelijks voor gevaar. Toch was het Jong FC Utrecht dat na ruim een half uur op voorsprong kwam. Na wat geklungel in de Alkmaarse defensie wist Mallahi te profiteren en de 1-0 te maken.

Gelijkmaker

Lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong want binnen een minuut schoot Oosting de gelijkmaker al tegen de touwen. De spits verscheen na een prachtige steekbal van Taabouni oog in oog met Nijhuis en rondde knap af. De wedstrijd werd hierna een stuk aantrekkelijker en het was met name genieten van de hoogstandjes van Evjen en Taabouni.

Voorsprong

Ook in de tweede helft liet het tweetal bij vlagen fraaie staaltjes voetbal zien en het was dan ook geen toeval dat het duo verantwoordelijk was voor de 1-2. Evjen stak de bal diep op Taabouni, die vervolgens de keeper omspeelde en vanuit een moeilijke hoek raak schoot. In de fase die volgde was Jong AZ heer en meester en het was eigenlijk wachten op de 1-3.

Evjen was met een schot op de paal dichtbij de beslissing, maar zijn poging stuitte via het aluminium over de achterlijn. Veel meer kansen vieler er in het restant van de wedstrijd niet te noteren. Wel kreeg Bourebaba in de slotfase nog zijn tweede gele kaart. Zo wist Jong AZ dus volledig terecht de drie punten mee te nemen uit de Domstad en maakten Elber Evora en Millen Baars hun debuut bij de Alkmaarders.

Karakteristieken

Doelpunten: 36′ Mallahi 1-0, 37′ Oosting 1-1, 55′ Taabouni 1-2

Gele kaarten: Bourebaba (Jong FC Utrecht) Dirks (Jong AZ)

Rode kaart: Bourebaba 2x geel (Jong FC Utrecht)

Opstelling Jong AZ: Evora; Gemmel, Koopmeiners, Gullit, Dirks (46′ Velthuis); Goudmijn, Taabouni, Evjen (80′ Margaret); Griffith (73′ Baars), Oosting, Allouch (64′ Franken)

Opstelling Jong FC Utrecht: Nijhuis; Pabai, Kluivert, Memengi (90′ Pieters), Mokono (46′ Van der Kunst); Huizing (62′ Acheffay), Bourebaba, El Barjiji; Mallahi, Hilterman (c), Maddy (76′ Nasser)

Foto: Pro Shots | Remko Kool

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com
webdesign alkmaar
website laten maken in alkmaar