Wedstrijden

Jong AZ wint op bezoek bij Jong Ajax

Jong AZ mag zich na een 1-2 overwinning op Jong Ajax dit seizoen de beste beloftenploeg noemen van de Keuken Kampioen Divisie. In Amsterdam waren Buurmeester en Griffith trefzeker namens de ploeg van Martens. Martha scoorde tegen. 

De thuisploeg was in de openingsfase de betere ploeg en kreeg ook een aantal grote kansen. Eenmaal waren de Amsterdammers trefzeker toen Banel attent reageerde toen Verhulst moest lossen. De aanvaller scoorde, maar deed dat in buitenspelpositie. Het bleef zodoende 0-0. Jong AZ nam hierna al meer de controle over en dat zette zich na rust voort.

In het tweede bedrijf werd dat overwicht al vrij snel omgezet in een voorsprong. Buurmeester kwam oog in oog met De Graaff en rondde beheerst af. De Alkmaarders bleven hierna de bovenliggende partij en verdubbelden een kwartier voor tijd de voorsprong. Griffith dribbelde het strafschopgebied in, omspeelde de doelman en schoof de bal vervolgens binnen.

Vlak voor tijd deden de Amsterdammers nog wat terug via Martha, maar het was te laat om Jong AZ van een overwinning te houden. Door de driepunter zijn de mannen van Martens met nog één speelronde te gaan niet meer te achterhalen door Jong Ajax. De Alkmaarders sluiten de Keuken Kampioen Divisie zodoende af als beste beloftenploeg.

Karakteristieken

Doelpunten: 52′ Buurmeester 0-1, 74′ Griffith 0-2, 88′ Martha 1-2

Gele kaarten: Regeer, Martha, Vos (Jong Ajax) Barasi, Stam, Poku (Jong AZ)

Opstelling Jong AZ: Verhulst; Postma, Schouten, Engel, Stam; Twisk, De Jong, Buurmeester (65′ Smit); Griffith, Barasi (81′ Kewal), Daal (66′ Poku)

Opstelling Jong Ajax: De Graaff; Regeer (60′ Jermoumi), Aertssen, Warmerdam, Gooijer; Hlynsson (46′ Idumbo-Muzambo), Vos, Misehouy; Martha, Rasmussen (60′ Kalokoh), Banel

Foto: Pro Shots | Toon Dompeling

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    0 %