*Hakon Evjen* of AZ Alkmaar U23 celebrates 1-1 with *Jelle Duin* of AZ Alkmaar U23
AZ Jeugd

Jong AZ wint kelderkraker van FC Den Bosch

Jong AZ heeft de kelderkraker op bezoek bij FC Den Bosch gewonnen. In een duel waarin beide ploegen tweemaal het aluminium raakten, was het Paco van Moorsel die de ban brak. Hakon Evjen herstelde de schade nog in de eerste helft, waarna Jelle Duin in de tweede helft de winnende maakte. Door de overwinning vergroten de Alkmaarders het gat met de Bosschenaren naar vier punten.  

De openingsfase in Den Bosch was voor de thuisploeg. Ondanks dat het qua spel redelijk in evenwicht was, kregen de gastheren de meeste kansen. Na tien minuten kwam de ploeg van Van der Wacht aan de leiding door een treffer van Van Moorsel. De aanvaller kwam na en lange bal vrij voor de keeper, waarna hij op fraaie wijze Mees Bakker kansloos liet met een diagonale knal. Diezelfde doelman wist de schade vervolgens beperkt te houden met fraaie reddingen op pogingen van Van Moorsel en Hornkamp.

Evjen

Halverwege de eerste helft kregen de bezoekers al meer grip op FC Den Bosch en werd het ook gevaarlijk. Tien minuten voor rust kwam de ploeg van Michel Vonk langszij toen Hakon Evjen een voorzet van Jelle Duin bij de tweede paal binnen kon glijden. De thuisploeg was het hierna kwijt en Jong AZ kreeg in de slotfase van de eerste helft diversie mogelijkheden op de voorsprong. Taabouni vond met een geplaatste bal de lat en paal, terwijl Jelle Duin van dichtbij een voorzet van Goudmijn tegen de paal werkte.

Duin

In een open tweede helft was de eerste grote kans voor de gastheren. Jizz Hornkamp mikte een vrije trap echter op de lat. Niet lang daarna kreeg ook Jong AZ de kans, maar Oosting schoot een voorzet van Gullit in kansrijke positie op doelman Sikking. Halverwege de eerste helft kwamen de gasten toch aan de leiding. Oosting speelde Duijn vrij, waarna de spits de bal beheerst afrondde.

In het restant van de wedstrijd ging de wedstrijd op en neer en kregen beide ploegen kansen. Jizz Hornkamp raakte wederom de lat na een vrije trap, terwijl Mees Bakker ook nog optrad als reddende engel. Aan de andere kant kreeg Millen Baars nog een kans, maar de invaller zag zijn inzet gekeerd worden door Konrad Sikking.

Karakteristieken

Doelpunten: 12′ Van Moorsel 1-0, 35′ Evjen 1-1, 68′ Duin 1-2

Gele kaarten: Goudmijn, Jacobs, Velthuis, Taabouni (Jong AZ)

Opstelling Jong AZ: Bakker; Jacobs, Koopmeiners (c), Velthuis, Gullit (64′ Dirks/77′ Gemmel); Franken, Oosting, Goudmijn; Evjen (64′ Baars), Duin (77′ Allouch), Taabouni

Opstelling FC Den Bosch: Sikking; Mulders, Van Zutphen, Van der Velden (86′ Miedema), Green; Felida, Van Moorsel (c), Moreo Klas; Postema (32′ Van der Heijden/76′ Kuijpers), Hornkamp, Meerveld

Foto: Rico Brouwer | Soccrates Images

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: [email protected]

    Comments are closed.

    Ook interessant