AZ Jeugd

Jong AZ wint gemakkelijk van Top Oss


Na de interlandbreak trad Jong AZ vanavond aan tegen de hekkensluiter van de Eerste Divisie. In een regenachtig Wijdewormer won de talentenploeg vrij gemakkelijk van Top Oss: 3-0.

Door de hevige regenval moest de wedstrijd worden afgewerkt op een zeer nat, en daardoor matig bespeelbaar veld. Combinaties verliepen vrij stroef doordat de bal regelmatig bleef liggen in plassen op het veld.

Het mocht de pret niet drukken voor Jong AZ, dat sterk begon. Van Aken legde in de 7e minuut een bal achter de verdediging van Top Oss. Meerdink won het sprintduel van zijn bewaker en schoot de 1-0 tegen de touwen. Het was voor het 20-jarige talent pas zijn eerste goal dit seizoen.

Niet veel later werd de voorsprong door Jong AZ verdubbeld. Linksbuiten Ro-Zangelo Daal had in de 14e minuut een knappe dribbel in huis waarmee hij een aantal mensen uitspeelde en sloot de actie af met een schot langs de keeper van Oss.

De wedstrijd kakte vervolgens wat in. AZ bleef de overhand houden maar er gebeurde verder relatief weinig voor beide doelen. Een noemenswaardig hoogtepunt in de eerste helft was een schot van Schouten op de paal.

AZ begon net als in de eerste helft goed aan de tweede helft. Na een aantal kansjes voor de thuisploeg dribbelde Addai vanaf de rechterflank naar binnen en schoof de 3-0 binnen. Het was de zevende goal voor Addai in 8 duels in de KKD.

Vervolgens viel de wedstrijd weer stil. Jong AZ hoefde niet meer en Top Oss kon niet meer. Oss kreeg nog wel een aantal kansen op een eretreffer, maar die zat er niet in voor de ploeg van Ruud Brood. Zo won Jong AZ vrij gemakkelijk met 3-0.

Rik Bos
In de jaren 90 geboren in de binnenstad van Alkmaar. Volgt AZ sinds de eeuwwisseling actief. Vroeger door de spijlen van de Hout, sinds de opening van het DSB-Stadion vast met zijn vader vanaf de tribune. Zijn mooiste AZ-momenten zijn Sporting Lissabon - AZ in het Estádio José Alvalade en het kampioensfeest op het Waagplein.

    Comments are closed.

    0 %