Wedstrijden

Jong AZ wint en verlaat laatste plek

Jong AZ is 2019 goed begonnen. Op bezoek bij Jong FC Utrecht wonnen de Alkmaarders voor de tweede keer dit seizoen. In de eerste helft had Jong AZ moeite om tot kansen te komen en de talenten keken bij rust dan ook tegen een achterstand aan. Velanas schoot van afstand raak en zette de Domstedelingen na een kwartier op voorsprong.

Nadat Schendelaar met een belangrijke redding voorkwam dat Arweiler de marge verdubbelde was het Mohamed Taabouni die de stand in evenwicht bracht. Het was voor het 16-jarige talent zijn eerste treffer in het betaalde voetballer. Mees Hoedemakers was na een uur dichtbij een treffer maar zag zijn inzet op de paal uiteenspatten. Niet veel later was het toch raak. Ondřej Mihálik, die eerder ook al de assist verzorgde bij de 1-1, was met een inzet van dichtbij trefzeker. Nadat Jelle Duin met een prachtige knal in de kruising voor de 1-3 zorgde was de wedstrijd beslist. Door de zege verlaat Jong AZ de laatste plaats.

Karakteristieken

Doelpunten: 15′ Velanas 1-0, 51′ Taabouni 1-1, 72′ Mihálik 1-2, 80′ Duin 1-3

Gele kaarten: Goudmijn, Hoedemakers (Jong AZ)

Opstelling Jong AZ: Schendelaar; Church, Bergsma, Weigelt, Kramer; Reijnders, Hoedemakers, Goudmijn (76′ Savastano); Duin, Mihálik, Taabouni (87′ Kaandorp)

Foto: Pro Shots | Remko Kool

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: [email protected]

    Comments are closed.

    Ook interessant