AZ Jeugd

Jong AZ wint bij VVV en blijft koploper in de Eerste Divisie

Jong AZ wint bij VVV Venlo met 0-1

Jong AZ won gisteren ook de vierde wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie, het team van Maarten Martens won met 0-1 bij VVV Venlo. Fedde de Jong kroonde zich tot matchwinner.

In Venlo was de thuisploeg dominant, maar kwam Jong AZ er in de omschakeling vaak gevaarlijk uit. Het grote verschil met het elftal van vorig jaar is duidelijk, defensief staat het stukken beter en daarom kon het goed stand houden tegen één van de sterkere elftallen op het tweede niveau. VVV kreeg in de eerste helft een aantal goede mogelijkheden en AZ zette daar op een grote kans van Mohamed Taabouni niet heel veel tegenover.

Jong AZ sterk na rust

Na rust kregen de jongelingen uit Alkmaar direct twee grote kansen van Iman Griffith, waarvan hij er eentje op de keeper schoot en de ander voorlangs ging. Jong AZ kwam sowieso sterk de rust uit en creëerde ook nog flinke kansen met Taabouni en Yusuf Barasi. In de 72e minuut was het dan wel raak, Barasi brak door aan de rechterkant en legde af op Fedde de Jong, die van dichtbij binnen kon schieten (0-1).

Fedde de Jong scoort de 0-1 tegen VVV Venlo

Fedde de Jong legt de 0-1 netjes binnen in Venlo

Na de 0-1 zette de thuisploeg nog flink aan, maar Jong AZ zou niet bezwijken onder de druk en trok het de vierde overwinning op rij over de streep waardoor het zich nog steeds de trotse koploper in de Keuken Kampioen Divisie mag noemen.

[foto’s via Pro Shots / Stefan Koops]

Martijn Benjamin
Schrijft sinds 2004 voor AZFanpage en is vanaf 2010 eigenaar van deze heerlijke site. Heeft met In de Hekken nog een uit de hand gelopen hobby. Helpt in het werkende leven bedrijven aan goed scorende websites en shops met 072DESIGN. Doet ook nog wat met kleding bij PGWEAR Nederland.

    Comments are closed.

    0 %