AZ Jeugd

Jong AZ wint 4-0 van Jong Sparta

Jong AZ heeft vandaag eenvoudig een oefenduel gewonnen van Jong Sparta. Op de Kalverhoek werd het 4-0 voor de ploeg van Maarten Martens. Het was na VV Bergen en Almere City de derde wedstrijd in de voorbereiding van de beloftenploeg.

Jong AZ heeft vandaag eenvoudig een oefenduel gewonnen van Jong Sparta. Op de Kalverhoek werd het 4-0 voor de ploeg van Maarten Martens. Het was na VV Bergen en Almere City de derde wedstrijd in de voorbereiding van de beloftenploeg.

Eerste helft
De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Jong Sparta. Na een snelle uitbraak redde Sem Westerveld, die deze zomer zijn contract verlengde tot 2026, prima. 

De eerste goal was voor Jong AZ. Loek Postma gaf een mooie dieptepass op rechtsback Robin Lathouwers. Hij gaf een niet te missen assist op Ernest Poku die de 1-0 binnenschoot. Na een goede dribbel en dito pass van Jayden Addai schoot Daal vanaf de rand van het strafschopgebied in de kruising. Zo gingen de teams met 2-0 de rust in.

Tweede helft

Vrijwel het hele team, op Westerveld en Twisk na, werd gewisseld in de rust. De wisselspelers wisten precies dezelfde score neer te zetten als de basisploeg.

De 3-0 kwam op naam van een nieuw gezicht binnen de AZ-gelederen.
Centrale verdediger Kijano Hugo loopt momenteel stage bij jong AZ. Hij wist vroeg in de tweede helft bij een standaardsituatie in de korte hoek binnen te knallen. Nick Koster wist vervolgens de keeper van Sparta te omspelen en de eindstand op 4-0 te brengen.

Samenvatting Jong AZ – Jong Sparta

Epe

Een deel van de talenten was niet aanwezig omdat ze onderdeel uitmaken van de selectie die momenteel op trainingskamp is in Epe. Vanavond wordt daar een oefenwedstrijd tegen PAOK gespeeld. De lokale autoriteiten hebben besloten dat hier geen publiek bij mag zijn. Het duel is wel live te volgen via de AZ facebook.

De eerstvolgende oefenwedstrijd van Jong AZ is tegen VV Katwijk, in Katwijk.

Karakteristieken

Opstelling Jong AZ: Sem Westerveld; Robin Lathouwers (46. Jurre van Aken), Loek Postma (46. Wouter Goes), Vasilios Pavlidis (46. Kijano Hugo), Misha Engel (46. Sem Dekkers); Nick Twisk (60. Soulyman Allouch / 79. Job Kalisvaart), Soulyman Allouch (46. Finn Stam), Job Kalisvaart (46. Damienus Reverson); Jayden Addai (46. Tom Kerssens), Ernest Poku (46. Nick Koster), Ro-Zangelo Daal (46. Wilkims Ochieng).

Basisopstelling Jong Sparta Rotterdam: Youri Schoonderwaldt; Marvin Young, Augustin Drakpe, Farouq Limouri, Jay den Haan; Constantijn Schop, Hamza El Dahri, Dano Lourens; Mehmet Yuksel, David Garden, Sitor Sla.

Scoreverloop: 9. Poku 1-0, 40. Daal 2-0, 50. Hugo 3-0, 62. Koster 4-0.

 

Rik Bos
In de jaren 90 geboren in de binnenstad van Alkmaar. Volgt AZ sinds de eeuwwisseling actief. Vroeger door de spijlen van de Hout, sinds de opening van het DSB-Stadion vast met zijn vader vanaf de tribune. Zijn mooiste AZ-momenten zijn Sporting Lissabon - AZ in het Estádio José Alvalade en het kampioensfeest op het Waagplein.

    Comments are closed.

    0 %