Jong AZ heeft zojuist na een sensationele comeback drie punten overgehouden aan het duel met Jong Ajax. De Alkmaarders kwamen vlak voor rust op achterstand, waarna Cassierra vlak na de thee de wedstrijd leek te beslissen. Jeremy Helmer bracht zijn ploeg echter terug in de wedstrijd. Nadat Tijjani Reijnders de mannen van Martin Haar, na een prachtige assists van Garcia, op gelijke hoogte had gebracht was de wedstrijd weer open. Uiteindelijk was het Mats Seuntjens die zijn ploeg vijf minuten voor tijd aan de leiding bracht. De jarige Garcia schoot in blessuretijd zelfs de 4-2 binnen.

In de eerste helft hadden de bezoekers uit Amsterdam het overwicht. Jong Ajax voetbalde iets makkelijker en was ook een stuk gevaarlijker. Met name linksbuiten Nunnely was een plaag voor de Alkmaarse defensie, de aanvaller wist uit diverse mogelijkheden het net echter niet te vinden. Aan de andere kant kwam Mees Hoedemakers gevaarlijk door aan de rechterkant, alleen kreeg de middenvelder de bal niet bij een ploeggenoot. Uiteindelijk zou Jong Ajax vlak voor rust via Mazraoui op voorsprong komen. In de slotminuut voorkwam Nick Olij met een prachtige redding dat voormalig AZ’er Teun Bijleveld de 0-2 in de kruising schoot.

Comeback

Na de pauze leek Cassierra het duel snel te beslissen. De Colombiaan speelde zichzelf goed vrij en schoot de tweede Amsterdamse treffer alsnog binnen. Jong AZ weigerde zich echter gewonnen te geven. Na een vlotte aanval vond Garcia Alblas op zijn weg, maar schoot Helmer attent de rebound binnen. Een kleine tien minuten later was de stand weer in evenwicht. Middels een prachtige hakbal zette de jarige Garcia Reijnders alleen voor de doelman, waarna laatstgenoemde scoorde. De wedstrijd kon na deze treffer beide kanten op, maar de gastheren zouden de drie punten uiteindelijk in eigen huis houden. Mats Seuntjens bracht zijn ploeg vijf minuten voor tijd op voorsprong, waarna Garcia in de absolute slotfase zijn verjaardag opluisterde met een goal.

Karakteristieken

Doelpunten: 40′ Mazraoui 0-1, 50′ Cassierra 0-2, 54′ Helmer 1-2, 65′ Reijnders 2-2, 86′ Seuntjnes 3-2, 90′ Garcia 4-2

Gele kaarten: 

Opstelling Jong AZ: Olij; Opdam, Van Eijden, Bakker, Wijndal; Hoedemakers (83′ Einarsson), Seuntjens, Reijnders; Jacobs (58′ Koreniuk), Garcia, Helmer

Opstelling Jong Ajax: Alblas; Dankerlui (Matusiwa), Doekhi (46′ Sidoel), Bergsma, Dijks; De Wit, Eiting (74′ Flemming), Bijleveld; Nunnely, Cassierra, Mazraoui

 

Marius Wiegman

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

9 Replies to “Jong AZ verslaat Jong Ajax na een geweldige comeback”

 1. Paar heerlijke reddingen van Olij, tot de assist speelde Garcia niet echt lekker maar kreeg daarna het zelfvertrouwen wat ff nodig was. Een heerlijk strijdend team gezien, lekker gespeeld boys!

 2. Deze wedstrijd had alles wat een liefhebber zich wenst.
  Wat een hoog niveau van beide kanten.
  Je zag alles, prachtige doelpunten en formidabel doorspeelhakje van Garcia en vele technische hoogstandjes gepaard met vechtlust tot de laatste minuut.
  Met deze talenten gaan de fans nog lang genieten van mooi en doortastend voetbal!
  Seuntjes is veel sneller dan het lijkt en komt eraan.

  1. mee eens.. het lijkt wel of het niveau afgezakt is van de eredivisie naar deze wedstrijden. wat in het eerste bij diverse clubs niet loopt krijg je dubbel bij de jeugd terug. Hopen dat die jongens niet ‘verpest’ worden en dat we over een aantal jaren weer eens leuk voetbal zien in de eredivisie.

 3. In een stormachtig stadion ziet de toekomst er weer zonnig uit. Wat een voetballers lopen daar (bij ons) rond. En het lijkt allemaal zo makkelijk. Om trots op te zijn. En laten we eerlijk zijn. Jong Ajax is niet de minste pff.

 4. Heerlijk potje voetbal. Klasse jongens!
  Nu hopen dat de mat er vrijdag weer goed bij ligt.

 5. Erg mooie Comeback! AZ herpakte zich na een mindere fase en scoorde er lekker op los, dat terwijl er niet met echte spits werd gespeeld. Ik zag echter nog wel een verschil met het eerste (en de overige eredivisie ploegen). Door de jeugdigheid voetbalt men slordiger en fysiek is het nog wat minder, maar er zit zeker potentie in!

 6. 1e helft viel qua niveau wat tegen, maar alle facetten kwamen aan bod in de 2e helft. Prima instelling en bij vlagen super goed spel gezien om van te genieten!

Comments are closed.