*Yusuf Barasi* of AZ Alkmaar U23, *Calvin Mac Intosch* of SC Cambuur
Wedstrijden

Jong AZ verliest van kampioen Cambuur Leeuwarden

Jong AZ is gisteravond in eigen huis met 2-4 onderuit gegaan tegen Cambuur Leeuwarden. De Friezen maakten het verschil al in de eerste helft door treffers van Mühren, Schouten, Kallon en een eigen goal van Koopmeiners. Barasi deed met twee treffers na rust wat terug. 

In de openingsfase waren er kansen voor beide ploegen. Zo zag Mühren een treffer worden afgekeurd, terwijl Barasi in kansrijke positie Stevens op zijn weg vond. Na een kwartier brak de koploper echter de ban. Antonia gaf de bal vanaf de rechterkant voor en zag Koopmeiners zijn voorzet promoveren tot goal.

Productief

Het zou de opmaat zijn voor een productieve fase van Cambuur. Vijf minuten later schoot ex-AZ’er Robert Mühren na een prachtige combinatie de 0-2 binnen. Niet lang daarna was het weer raak. Opnieuw was Antonia de aangever en dit keer kon Kallon van dichtbij binnenwerken.

Het was hierna even rustig en kreeg ook Jong AZ wat kansjes. Zo testte Barasi Stevens met een kopbal, maar was het wederom de ploeg van Henk de Jong die wist te scoren. Na een corner van Hoedemakers kopte Schouten op onorthodoxe wijze de bal achter de kansloze Bakker.

Barasi

Na de pauze schoot Jong AZ uit de startblokken. Yusuf Barasi nam een inspeelpass van Maxim Gullit goed aan, kwam oog in oog te staan met Sonny Stevens en schoot de 1-4 binnen. Drie minuten later was Barasi opnieuw trefzeker. De spits ontfrutselde Mac-Intosch de bal en haalde wederom de trekker succesvol over.

Kampioen

In het restant van de wedstrijd waren er kansen voor beide ploegen en raakte Cambuur nog de paal. Gescoord zou er echter niet meer worden en omdat De Graafschap niet wist te winnen van Almere City konden de Friezen de kampioensschaal omhoog tillen in het AFAS Stadion.

Karakteristieken

Doelpunten: 12′ Koopmeiners (eigen doelpunt) 0-1, 17′ Mühren 0-2, 21′ Kallon 0-3, 40′ Schouten 0-4, 54′ Barasi 1-4, 57′ Barasi 2-4

Gele kaarten: Taabouni, Gemmel (Jong AZ) Schmidt (Cambuur Leeuwarden)

Opstelling Jong AZ: Bakker; Gemmel (84′ Wildeboer), Berkhout (71′ Velthuis), Jacobs, Gullit; De Jong, Koopmeiners (c) (46′ Franken), Buurmeester, Taabouni (71′ Lathouwers); Barasi, Margaret

Opstelling Cambuur Leeuwarden: Stevens; Schmidt, Mac-Intosch (88′ Kramer), Schouten (c), Bangura; Breij (84′ Ter Heide), Hoedemakers, Oratmangoen (71′ Paulissen); Antonia (84′ Doodeman), Mühren, Kallon (88′ Korte)

Foto: Soccrates Images

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    Ook interessant