Elftal en Technische staf

Jong AZ verliest nipt van Telstar

Jong AZ heeft vanavond de Noord-Hollandse derby tegen Telstar verloren. Ondanks een aantal goede momenten glipte het gelijkspel in de laatste tien minuten toch uit handen en blijven de Alkmaarders onderaan de ranglijst bungelen.

Slechts zes uitsupporters maakten de reis naar Velsen-Zuid. Er was namelijk sprake van een verplichte buscombi. De reden van deze verplichte buscombi was omdat de vorige editie van Telstar-Jong AZ als ‘onrustig’ werd beschouwd. De uitsupporters werden vervoerd in een negenpersoonsbusje.

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor AZ. Spits Ondrej Mihálik schoot via Telstar-doelman Zonneveld net naast. Kort hierna volgde het eerste gevaar van de thuisploeg, waar oud-AZ’er Terell Ondaan maar net miste. In de elfde minuut kwam AZ erg dichtbij de openingstreffer, toen Tijani Reijnders de paal trof na een goede voorzet van Mihálik. Ver in de eerste helft kreeg Telstar een opgelegde kans op de openingstreffer. Keeper Rody de Boer leverde de bal knullig in bij Moreira, maar wist zich met een goede redding knap te herstellen.

Na een uur spelen was Ondaan opnieuw dreigend namens Telstar. Zijn vrije trap ging maar net over het doel van de Boer. Kort hierna kreeg de thuisploeg wederom een grote kans. Nu was het Toine van Huizen, die vanuit een corner ruim over kopte. Vervolgens wist Jong AZ twee keer achter elkaar gevaar te stichten. Telstar wist nog net redding te brengen via verdediger van Huizen en doelman Zonneveld. Terwijl AZ steeds gevaarlijker werd, scoorde Telstar tegen de verhoudingen in. Terell Ondaan wist Rody de Boer in de 82e minuut met een vrije trap te verschalken.

Door deze nederlaag zakt Jong AZ naar de 18e plek in de Keuken Kampioen Divisie. De volgende wedstrijd van de beloftenploeg vindt plaats op 25 maart. Dan is op het AFAS Trainingscomplex Jong PSV de tegenstander.

Karakteristieken

Doelpunt: 82′ Ondaan 1-0

Gele kaarten: Moreira (Telstar), Kramer (Jong AZ)

Opstelling Jong AZ: de Boer; Church, Bergsma, Kramer, Savastano (89′ Hoedemakers); Peer Koopmeiners, Reijnders, Goudmijn; Jacobs (53′ Duin), Mihálik, Helmer (83′ Kunst)

Opstelling Telstar: Zonneveld; Lopes Cabral, Korpershoek, van Huizen, Najah; Sno, Doorm, Springer (88′ van Heertum); Ondaan, Moreira (61′ Rossi), Lynen

Foto: Pro Shots: Toon Dompeling

 

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    Ook interessant