Bestel nu ons 8-1-9: van Alkmaar de Victorie! t-shirt (op=op)

Wedden op voetbal

Wedstrijden

Jong AZ verliest nipt bij Go Ahead Eagles

Jong AZ is er vanavond niet in geslaagd punten te pakken op bezoek bij Go Ahead Eagles. In Deventer gingen de talenten nipt met 1-0 onderuit. De nederlaag was vooral onnodig want de talenten van Koen Stam en Michel Vonk, met Justin de Haas voor het eerst in de basis, kregen voldoende mogelijkheden op meer. In de eerste helft waren de kansen in evenwicht. In de openingsfase kreeg Van der Venne namens de thuisploeg een grote kans maar schoot naast. In het vervolg ondernamen Verheydt en Veldmate pogingen namens Go Ahead en produceerden Helmer en Reijnders kansen namens de bezoekers.

Na de pauze was Mihalik al snel dichtbij een voorsprong op aangeven van Savastano. Doelman Verhulst bracht echter redding, waarna Jacobs de rebound net niet kon benutten. Halverwege de tweede helft kwam de thuisploeg op voorsprong na een knal van Bakx. De Alkmaarders lieten hun koppie echter niet hangen en waren tien minuten voor tijd dichtbij de gelijkmaker. Een inzet van Reijnders werd echter ternauwernood gekeerd door Verhulst. Twee minuten voor tijd was de laatste kans voor invaller Duin, maar ook zijn inzet werd gekeerd door de doelman van de Deventernaren.

Karakteristieken

Doelpunten: 69′ Bakx 1-0

Gele kaarten:

Opstelling Jong AZ: De Boer; Savastano, Church, Kramer, De Haas (73′ Taabouni); Koopmeiners, Jacobs, Goudmijn (60′ Duin); Reijnders, Mihalik, Helmer

Opstelling Go Ahead Eagles: Verhulst; Lelieveld, Bosz, Veldmate, Baas; Stans, Van Moorsel, Van der Venne (58′ Langedijk); Bakx, Verheijdt, Dekker (66′ Pouwels)

Foto: Pro Shots | Erik Pasman

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com