Wedstrijden

Jong AZ verliest in seizoensouverture van Almere

Jong AZ is er vanavond niet in geslaagd te winnen van Almere City. In Wijdewormer keken de mannen van Michel Vonk en Koen Stam al na een half uur tegen een 0-3 achterstand aan. Rap in de tweede helft kregen de bezoekers rood, waarna Reijnders de spanning enigszins terugbracht in de wedstrijd. De druk werd wel opgevoerd, waarna Druijf in de blessuretijd nog wel de 2-3 in wist te koppen, maar die treffer kwam te laat.

Ondanks de 0-3 achterstand na een klein half uur begonnen de Alkmaarders helemaal niet slecht aan de wedstrijd. In de eerste tien minuten voetbalde de thuisploeg goed mee en kreeg het ook de eerste kans. Een poging van Duin ging net over het doel van Plattel. Binnen zes minuten kantelde de wedstrijd echter door twee spelhervattingen van Almere. Allereerst kon Vossebelt ongehinderd een corner binnen koppen, waarna Receveur vijf minuten later dat voorbeeld volgde uit een vrije trap.

Kwetsbaar

Jong AZ was het hierna kwijt en oogde defensief kwetsbaar. De bezoekers wisten zich een aantal keer eenvoudig een weg te combineren door de Alkmaarse verdediging. Eén keer werd wederom slap verdedigen afgestraft. Meijer kreeg de bal mee uit de kluts en schoot na krap een half uur de 0-3 op het scorebord. Gelukkig voor de mannen van Vonk en Stam bleef verdere schade beperkt voor de pauze.

Rood

Na de hervatting kreeg Jong AZ de uitgelezen mogelijkheid om terug in de wedstrijd te komen. Na een overtreding op Koreniuk ging de bal op de stip en kon debutant Seck vroegtijdig de kleedkamer opzoeken met een rode kaart. Duin faalde echter vanaf elf meter en schoot de bal hoog over het doel. Het was het sein voor de thuisploeg om de duimschroeven verder aan te draaien. Onder aanvoering van Tijjani Reijnders werden de bezoekers steeds verder teruggedrongen.

Aansluiting

Het was dan ook geen verrassing dat diezelfde Reijnders een klein half uur voor tijd voor de aansluiting zorgde. Een afstandschot van de middenvelder was Plattel te machtig. Jong AZ voerde de druk op en zou ook nog tot scoren komen. Een voorzet van Dekker kon worden ingekopt door Druijf, alleen zou deze treffer te laat vallen. Zodoende beleven de Alkmaarse beloften dus een valse start in de Keuken Kampioen Divisie.

Karakteristieken

Doelpunten: 12′ Vossebelt 0-1, 18′ Receveur 0-2, 28′ Meijer 0-3, 64′ Reijnders 1-3, 90′ Druijf 2-3

Gele kaarten: Church, Kramer, Druijf (Jong AZ), Meijer, Kip, Receveur, Van Vlerken, Vossebelt (Almere City)

Rode kaart: Seck (Almere City)

Opstelling Jong AZ: Bakker; Church, Weigelt, Kramer, Wijndal; Reijners, Jacobs (c), Hoedemakers (80′ Kaandorp); Koreniuk (60′ Goudmijn), Duin (60′ Druijf), Dekker

Opstelling Almere City: Plattel; Van Vlerken, Hammouti, Mirani, Seck; Receveur, Loen, Vossebelt; Ahannach (86′ Bensabouh), Meijer (62′ Luckassen), Calcan (51′ Kip)