AZ Jeugd

Jong AZ verliest in dying seconds in Emmen

Jong AZ heeft zojuist in de extra tijd van de extra tijd verloren van Fc Emmen. Het werd in de 97e minuut 2-1.

In de basisopstelling van Jong AZ had Sierksma weinig verrassingen in petto. Ten opzichte van afgelopen weken stond alleen Jesse Deen in het doel in plaats van Owusu-Oduro.

In de 11e minuut maakte Emmen een flinke fout in het uitverdedigen na goed druk zetten van rechtsback Van Aken. Hij combineerde snel met Meerdink die de bal aflegde op Addai. Die werkte de 0-1 binnen en maakte daarmee zijn negende doelpunt van het seizoen. Het zijn Pavlidis achtige cijfers, en net als de Griek staat Addai gedeeld bovenaan het topscorers klassement. 

Een paar minuten voor rust deed Emmen wat terug. Enigszins uit het niets schoot Jari Vlak van afstand in de verre hoek. In de tweede helft hield Jong AZ het lang vol om een gelijkspel vast te houden ondanks een aantal hachelijke momenten voor het doel. Dat deed het wel door veelvuldig tijd te rekken.

Met al dat tijdrekken schoot de ploeg zichzelf in de voet. De scheidsrechter telde niet minder dan 7 minuten extra bij. En daarna nog een beetje. Dat bleek te veel voor de talenten. In de extra tijd van de extra tijd scoorde Vlak de 2-1. Zo stijgt Emmen naar de vierde plaats en zakt Jong AZ wat naar beneden naar de elfde positie.

Rik Bos
In de jaren 90 geboren in de binnenstad van Alkmaar. Volgt AZ sinds de eeuwwisseling actief. Vroeger door de spijlen van de Hout, sinds de opening van het DSB-Stadion vast met zijn vader vanaf de tribune. Zijn mooiste AZ-momenten zijn Sporting Lissabon - AZ in het Estádio José Alvalade en het kampioensfeest op het Waagplein.

    Comments are closed.

    0 %