Wedden op voetbal

Wedstrijden

Jong AZ trakteert Druijf op ruime nederlaag bij terugkeer

Jong AZ heeft NEC vanavond met een flinke nederlaag naar huis gestuurd. Op het sportcomplex in Wijdewormer werd het liefst 4-0 voor de Alkmaarse beloften, waardoor de terugkeer van Druijf voor de aanvaller uitliep op een deceptie. In de slotfase van de eerste helft maakte de ploeg van Michel Vonk en Koen Stam het verschil.

Na kansen voor Tijjani Reijnders en Des Kunst was het Mauro Savastano die met een knal in de verre hoek zijn ploeg op voorsprong schoot. Het was de eerste treffer voor de back in dienst van AZ. Niet lang daarna verdubbelde Kaandorp de score. De buitenspeler haalde vanuit een moeilijke hoek de trekker over en zag zijn inzet via de handen van Branderhorst in het doel vallen.

Beslissing

In de tweede helft behield Jong AZ eenvoudig de controle over de wedstrijd. De Nijmegenaren wisten nauwelijks tot kansen te komen en Ferdy Druijf stond geisoleerd voorin. In de omschakeling waren de beloften gevaarlijk en middels één van de uitbraken besliste de thuisploeg een kwartier voor tijd de wedstrijd. De sterk spelende Savastano vond met zijn harde voorzet Duin, waarna de spits beheerst afrondde. In de absolute slotminuut maakte Oosting er na een fraaie solo zelfs nog 4-0 van en maakte het feest compleet.

Karakteristieken

Doelpunten: 41′ Savastano 1-0, 43′ Kaandorp 2-0, 73′ Duin 3-0, 90′ Oosting 4-0

Gele kaarten: Wolters, Sturing, Joppen (NEC)

Opstelling Jong AZ: De Boer; Church, Bergsma, Kramer, Savastano; Koopmeiners, Jacobs (60′ Taabouni), Reijnders; Kaandorp, Duin (77′ Oosting), Kunst (70′ Hoedemakers)

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com