(L-R) *Youri Regeer* of Ajax U23, *Jelle Duin* of AZ Alkmaar U23
Wedstrijden

Jong AZ te sterk voor Jong Ajax

Jong AZ heeft vanavond gewonnen van Jong Ajax. In Wijdewormer waren de mannen van Michel Vonk met 2-1 te sterk voor de Amsterdammers. Jelle Duin en Kenzo Goudmijn maakten een treffer van Naci Ünüvar ongedaan en bezorgden hun ploeg de overwinning. 

De openingsfase op het sportcomplex aan de Kalverhoek was voor de thuisploeg. Jong AZ kreeg via een afstandsschot van Koopmeiners, een inzet in de korte hoek van Duin en een schot van Goudmijn de eerste kansen. Na een mogelijkheid voor Aboukhlal opende Ünüvar  halverwege de eerste helft de score.

Duin

Lang zouden de Amsterdammers echter niet kunnen genieten van de voorsprong. Jelle Duin was verantwoordelijk voor de gelijkmaker. Enkele minuten daarna kon Duin ook zijn tweede maken, maar was het Scherpen die alert reageerde. Na een kans gemiste kans van Aboukhlal werd de rust bereikt met een 1-1 tussenstand.

Goudmijn

Na de pauze schoot Taabouni over en kwam Verhulst als winnaar uit de bus toen Brobbey voor hem verscheen. Een paar minuten later was de doelman kansloos op een inzet van Hansen, maar bracht de paal redding. Het zou echter Jong AZ zijn dat op voorsprong kwam. Kenzo Goudmijn knalde van buiten de zestien hard raak. Het zou ook meteen de winnende treffer blijken.

Karakteristieken

Doelpunten: 25′ Ünüvar 0-1, 33′ Duin 1-1, 69′ Goudmijn 2-1

Gele kaarten: Taylor (Jong Ajax)

Opstelling Jong AZ: Verhulst; Jacobs, Berkhout, Velthuis, Gullit; Koopmeiners (c), Goudmijn (87′ Barasi), Evjen (87′ Buurmeester); Aboukhlal, Duin, Taabouni

Opstelling Jong Ajax: Scherpen; Kasanwirjo, Regeer, Llasana (37′ Van Gelderen), Baas (83′ Douglas); Warmerdam, Fitz-Jim, Taylor; Hansen (63′ Martha), Brobbey (63′ Rasmussen), Ünüvar (83′ Mendez)

Foto: Eric Verhoeven | Soccrates

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    Ook interessant