*Yusuf Barasi* of AZ Alkmaar U23 celebrates 0-1
Wedstrijden

Jong AZ stunt op bezoek bij Roda JC

Jong AZ heeft vanavond voor een stunt gezorgd door op bezoek bij Roda JC met 0-1 te winnen. Yusuf Barasi kroonde zich in de tweede helft tot matchwinner. Ondanks de terechte overwinning blijven de Alkmaars zeventiende op de ranglijst. Ernest Poku maakte zijn debuut in Limburg.

De bezoekers begonnen sterk in het Parkstad Limburg Stadion en kregen in de openingsfase kansen via Margaret en Buurmeester. Eerstgenoemde zag zijn inzet geblokt worden, terwijl Hoekstra de poging van de middenvelder onschadelijk maakte. Na een half uur zag Lathouwers zijn inzet van de lijn gehaald worden, terwijl Margaret een teentje tekort kwam om de voorzet van Barasi binnen te werken.

In de tweede helft was de eerste kans voor Roda JC, maar Westerveld greep goed in bij een inzet van Pflücke. Halverwege het tweede bedrijf maakte Ernest Poku zijn debuut en de debutant liet zich direct gelden. De aanvaller snelde langs de vijandelijke defensie en stelde na een fraaie actie Yusuf Barasi in staat om te scoren. Barasi faalde niet en schoot de 0-1 binnen. Het zou teven de winnen treffer blijken.

Karakteristieken

Doelpunten: 72’ Barasi 0-1

Gele kaarten: Klaassen (Roda JC)

Opstelling Jong AZ: Westerveld; Lathouwers (67’ Jacobs), Berkhout, Velthuis, Gullit; De Jong (90’ Twisk), Koopmeiners, Franken, Buurmeester; Margaret (67’ Poku), Barasi (83’ Dekkers)

Opstelling Roda JC: Hoekstra; Marzo, Jensen (64’ Luijkcx), Bakker, Absalem; Bouchouari (70’ Vosselbelt), Messaoud (59’ Goppel), Klaassen; Vente, Falkenburg (71’ Serrarens), Pflücke

Foto: Soccrates Images

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: [email protected]

    Comments are closed.

    Ook interessant