*Thijs Oosting* of AZ Alkmaar U23 celebrates 0-1 with *Juan Familia Castillo* of AZ Alkmaar U23
AZ Jeugd

Jong AZ stunt met zege bij Go Ahead

Jong AZ heeft vanavond voor een verrassing gezorgd door met 0-1 te winnen op bezoek bij Go Ahead Eagles. Thijs Oosting kroonde zich tot matchwinner door in de tweede helft de enige treffer te maken. Door de overwinning stijgen de mannen van Michel Vonk naar plek zestien op de ranglijst. 

In de eerste helft gebeurde er weinig voor beide doelen. Barasi zag zijn inzet gekeerd worden door oud-AZ’er Gorter, terwijl Ross zijn inzet over zag vliegen. Na de pauze was het echter wel snel raak. Thijs Oosting plaatste zichzelf achter een vrije trap en schoot de bal achter de goalie van Go Ahead. Jong AZ hield hierna redelijk eenvoudig stand, al kwam het nog wel goed weg toen Mulenga de lat raakte namens de thuisploeg.

Karakteristieken

Doelpunten: 51′ Oosting 0-1

Gele kaarten: Brouwers (Go Ahead Eagles)

Opstelling Jong AZ: Reus; Lathouwers, Velthuis, Gullit, Castillo; Koopmeiners (c), Oosting, Goudmijn; Evjen, Barasi (81′ Kunst), Taabouni

Opstelling Go Ahead Eagles: Gorter; Lucassen, Beukema, Veldmate, Kuipers; Idzes, Eddahchouri (89′ Crowther), Brouwers; Rabillard (74′ Van Hoeven), Hendriks (74′ Eyibil), Ross (61′ Mulenga)

Foto: Soccrates | Peter Lous

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: [email protected]

    Comments are closed.

    Ook interessant