Wedstrijden

Jong AZ start met overwinning op Almere City

Jong AZ is de competitie vanavond begonnen met een overwinning op Almere City. In eigen huis was het elftal van Maarten Martens met 2-1 te sterk voor de ploeg van Gertjan Verbeek. Margaret en Barasi bogen in de tweede helft een in de eerste helft opgelopen achterstand om. 

De Flevolanders kwamen na twintig minuten aan de leiding door een inzet van Duijvestijn. Peer Koopmeiners raakte de bal echter als laatste, waardoor de middenvelder het doelpunt op zijn naam kreeg. Diezelfde Koopmeiners was niet veel later dichtbij de gelijkmaker, zijn inzet vanaf de middenlijn zou echter op het dak van het doel belanden.

In het restant van de eerste helft voorkwam Reus nog tweemaal knap dat de schade nog groter werd, terwijl De Jong met een schot van buiten de zestien net naast de vijandelijke goal mikte. Het bleef zodoende bij die ene treffer voor de rust.

Margaret

Na de pauze was Griffith als eerste dichtbij een treffer, maar de aanvaller schoot nipt voorlangs. Niet lang daarna schoot Alhaft namens Almere City net over. Een kwartier voor tijd kwam Jong AZ echter langszij. Invaller Margaret promoveerde een voorzet van Koopmeiners tot doelpunt.

Barasi

Vijf minuten later kwamen de mannen van Martens aan de leiding door een treffer van Barasi. De eveneens ingevallen aanvaller werkte een voorzet van De Jong binnen. In de slotfase zou er vervolgens niet meer gescoord worden, waardoor Jong AZ met een overwinning start in dit nieuwe seizoen van de Keuken Kampioen Divisie.

Karakteristieken

Doelpunten: 20′ Koopmeiners (eigen doelpunt) 0-1, 74′ Margaret 1-1, 81′ Barasi 2-1

Gele kaarten: Buurmeester (Jong AZ)

Opstelling Jong AZ: Reus; Jacobs, Berkhout, Velthuis, Gullit; P. Koopmeiners, De Jong (82′ Sedlacek), Buurmeester; Griffith (68′ Margaret), Duin (46′ Barasi), Taabouni (90′ Kewal)

Opstelling Almere City: Woud; Van Vlerken, Leeuwin, Helstrup (85′ Arweiler), Lesquoy; Receveur, Koolwijk (75′ Resink), Duijvestijn; Ahannach (46′ Alhaft), Pouwels, Bouyaghlafen (82′ Van Hoeven)

Foto: Pro Shots | Ron Baltus

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: [email protected]

    Comments are closed.

    Ook interessant