AZ Jeugd

Jong AZ speelt gelijk in Dordrecht

Na een uitstekende 5-2 overwinning op de leeftijdsgenoten uit Amsterdam, ging Jong AZ vanavond op zoek naar de volgende driepunter tegen FC Dordrecht. Dat deed het met een ploeg die op zes plaatsen gewijzigd was ten opzichte van afgelopen maandag. 

In vergelijking met maandag stonden namelijk alleen Ernest Poku, die door ziekte niet mee was naar Bosnië-Herzegovina, Schouten, Reverson en Kwakman in de basis. Kwakman ontwikkelt zich prima, scoorde in La Bombanera de 0-1, en verlengde zijn contract afgelopen dinsdag tot de zomer van 2028.

De laatste ontmoeting in Dordrecht eindigde in een 1-0 overwinning voor de Dordtenaren. In de eerste helft viel er voor beide doelen weinig te beleven en dat resulteerde dan ook niet verrassend in een 0-0 stand bij rust. Vlak na rust was de eerste grote kans voor Ricuenio Kewal. Hij werd door Poku vrij voor de goal gezet maar schoot tegen doelman Ploggman aan.

Trainer Jan Sierksma bracht met Daal, Koster en Addai drie nieuwe aanvallers in. Het mocht niet baten want er werd niet meer gescoord. Ook niet door FC Dordrecht, waardoor de wedstrijd in 0-0 eindigde. Zo behaalde Jong AZ een punt en staat het voorlopig zevende met 11 punten uit zeven wedstrijden.

 

Rik Bos
In de jaren 90 geboren in de binnenstad van Alkmaar. Volgt AZ sinds de eeuwwisseling actief. Vroeger door de spijlen van de Hout, sinds de opening van het DSB-Stadion vast met zijn vader vanaf de tribune. Zijn mooiste AZ-momenten zijn Sporting Lissabon - AZ in het Estádio José Alvalade en het kampioensfeest op het Waagplein.

    Comments are closed.

    0 %