AZ Jeugd

Jong AZ sluit voorbereiding af met 5-1 winst

Jong AZ start maandag 8 augustus met de competitie. De eerste wedstrijd wordt op het AFAS Trainingscomplex gespeeld tegen MVV Maastricht. Om 20:00 begint de wedstrijd.

Vandaag speelde Jong AZ de laatste wedstrijd van haar voorbereiding. De beloftenploeg won met 5-1 van de leeftijdsgenoten uit Genk.

Zo behaalde de ploeg van Maarten Martens een positief resultaat in de laatste wedstrijd voor de seizoensstart van de Eerste Divisie. Zoals steeds vaker het geval in oefenduels werd er met een aangepaste speeltijd gespeeld. De wedstrijd werd verdeeld in 3 helften van 45 minuten, 40 en 35 minuten.

Bekende namen

Martens begon de wedstrijd met inmiddels bekende namen. Het grootste deel van de basisopstelling speelde afgelopen zondag ook tegen Bologna FC. Mees de Wit kreeg daarbij de kans om wedstrijdritme op te doen. De vijf goals aan AZ-zijde werden gemaakt door Lahdo, Griffith, Meerdink (2x) en Allouch.

De ontwikkeling die een aantal talenten deze voorbereiding laat zien stemt tevreden. Het lijkt erop dat er na de lichting Stengs, Boadu, T. Koopmeiners etc. weer een nieuwe groep jongens met bovengemiddeld talent zich aandient.

Waar de stap naar het eerste vorig seizoen nog net te groot leek voor sommige jeugdspelers, laten jongens als Barasi, Van Brederode en Buurmeester zien klaar te zijn om minuten te maken in het eerste. Het zou mooi zijn als ze die dit seizoen ook krijgen.

MVV

Jong AZ start maandag 8 augustus met de competitie. De eerste wedstrijd wordt op het AFAS Trainingscomplex gespeeld tegen MVV Maastricht. Om 20:00 begint de wedstrijd.

Karakteristieken: Jong AZ – Jong RC Genk 5-1
Scoreverloop:
14. Lahdo 1-0, 49. Griffith 2-0, 95. Meerdink 3-0, 104. Meerdink 4-0 (pen.), 111. Allouch 5-0, 120. Goal Jong KRC Genk 5-1.

Opstelling Jong AZ: Sem Westerveld (86. Daniël Deen); Robin Lathouwers (79. Sem Dekkers), Wouter Goes (86. Loek Postma), Maxim Dekker (86. Finn Stam), Mees de Wit (46. Misha Engel); Peer Koopmeiners (60. Lewis Schouten), Zico Buurmeester (86. Nick Twisk), Fedde de Jong (86. Soulyman Allouch); Myron van Brederode (46. Iman Griffith), Yusuf Barasi (60. Mexx Meerdink), Mayckel Lahdo (46. Jayden Addai).
Basisopstelling Jong RC Genk: Tuur Rommens, Tobe Leysen, Nolan Martens, Matisse Didden, Amine El Taibi, Ibrahima Sory Bangoura, Kelvin Pius John, Kamiel Van de Perre, Dario Cutillas Carpe, Jay-Dee Geusens, Mika Godts

Rik Bos
In de jaren 90 geboren in de binnenstad van Alkmaar. Volgt AZ sinds de eeuwwisseling actief. Vroeger door de spijlen van de Hout, sinds de opening van het DSB-Stadion vast met zijn vader vanaf de tribune. Zijn mooiste AZ-momenten zijn Sporting Lissabon - AZ in het Estádio José Alvalade en het kampioensfeest op het Waagplein.

    Comments are closed.

    0 %