*Thijs Velthuis* of AZ Alkmaar U23 celebrates 1-1 with *Joey Jacobs* of AZ Alkmaar U23
Wedstrijden

Jong AZ pakt verdiend punt tegen De Graafschap

Jong AZ heeft vanavond knap een punt gepakt op bezoek bij De Graafschap. In Doetinchem waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en bezorgde Tijs Velthuis zijn ploeg in de tweede helft een punt, nadat Van Mieghem de Superboeren voor rust op voorsprong had gezet.

De eerste helft was er niet eentje om over naar huis te schrijven. In een wedstrijd met weinig kansen waren beide elftallen redelijk aan elkaar gewaagd. Toch zou de thuisploeg op slag van rust op voorsprong komen. De Superboeren hadden daarbij wel de hulp nodig van Beau Reus. De doelman verkeek zich op een schot van afstand van Van Mieghem, met de openingstreffer als resultaat.

Na de pauze was het duel wederom in evenwicht en verdienden de Alkmaarders op basis van het spel de gelijkmaker. Kenzo Goudmijn kreeg de eerste kans op een treffer, maar Tijs Velthuis zou uiteindelijk de gevierde man zijn. De verdediger kopte raak uit een vrije trap van de zijkant. De Alkmaarders hielden hierna stand en pakten een verdiend punt in Gelderland.

Karakteristieken

Doelpunten: 43′ Van Mieghem 1-0, 79′ Velthuis 1-1

Gele kaarten: Duin (Jong AZ)

Opstelling Jong AZ: Reus; Jacobs, Velthuis, Berkhout, Gullit; Koopmeiners (c), Goudmijn (61′ Margaret), Franken; De Jong (83′ Buurmeester), Duin (61′ Kunst), Taabouni

Opstelling De Graafschap: De Boer; Van Heertum (85′ Neghli), Van de Pavert (c), Van Huizen, Tutuarima; Verbeek (65′ Platje), Leemans, Schuurman; Van Mieghum, Seuntjens, Konings (65′ Dekker/85′ Hilderink)

Foto: Soccrates Images | Peter Lous 

 

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    Ook interessant