WIJDEWORMER , 18-10-2021 , AFAS Trainingscentrum , season 2021 / 2022 , Dutch Football Keuken Kampioen Divisie. Jong AZ player Ernest Poku celebrating his goal 1-0 during the match Jong AZ - Jong Ajax
Wedstrijden

Jong AZ pakt punt tegen Jong Ajax

Jong AZ heeft vanavond een punt overgehouden aan het duel met Jong Ajax. In Wijdewormer kwam de ploeg van Maarten Martens aan de leiding door een treffer van Ernest Poku. Na een rode kaart voor Yusuf Barasi kwamen de Amsterdammers langszij via Max de Waal.

De eerste kans op het jeugdcomplex aan de Kalverhoek was voor de thuisploeg, een inzet van Barasi ging echter over. Na een redding van Verhulst op een schot van Danilo kwam Jong AZ op voorsprong. Poku was de doelpuntenmaker na een rappe counter.

Na de thee waren er aanvankelijk weinig kansen. Evjen probeerde het middels een vrije trap, maar Serfort was alert en bracht redding. Twintig minuten voor tijd kreeg Yusuf Barasi na een harde tackle de rode kaart, waar Jong Ajax rap van profiteerde. Nog geen twee minuten nadat de spits mocht inrukken maakten de Amsterdammers gelijk via Max de Waal. Jong AZ hield hierna stand en kreeg via Evjen nog een kans op de overwinning. Deze zou er echter niet komen.

Karakteristieken

Doelpunten: 38’ Poku 1-0, 73’ De Waal 1-1

Gele kaarten: Evjen, Velthuis, Jacobs (Jong AZ)

Rode kaart: Barasi (Jong AZ)

Opstelling Jong AZ: Verhulst; Lathouwers, Jacobs, Velthuis, Oosting (63’ Dirks); Buurmeester, Koopmeiners, Evjen; Poku (63’ De Jong) Barasi, Taabouni (86’ Griffith)

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: [email protected]

    Comments are closed.

    Ook interessant