*Kenzo Goudmijn* of AZ Alkmaar U23 Celebrates 1-1
Wedstrijden

Jong AZ pakt punt op bezoek bij Telstar

Jong AZ heeft vanavond met 2-2 gelijkgespeeld op bezoek bij Telstar. Goudmijn scoorde in de eerste helft de gelijkmaker na een treffer van Bronkhorst. Na de pauze zette Koopmeiners zijn ploeg op voorsprong, maar was het Korpershoek die vlak voor tijd de gelijkmaker aantekende. 

De Alkmaarders begonnen sterk aan het duel in Velsen-Zuid, maar kwamen na een kwartier spelen wel op achterstand na een doelpunt van Bronkhorst. De rechtback verscheen na een pass van Van Velzen alleen voor de doelman en liet Bakker vervolgens kansloos.

Hierna was de thuisploeg enkele minuten wat sterker, maar overleefde Jong AZ een aantal hachelijke momenten voor het doel. De bezoekers kwamen hierna weer terug in de wedstrijd en kwamen via Goudmijn terecht op gelijke hoogte. De middenvelder werd vrijgespeeld door De Jong en schoot de bal vervolgens langs de kansloze Schendelaar.

Voorsprong

Na de pauze bleef Jong AZ de betere partij en was het eigenlijk wachten op de voorsprong voor de talenten. Uiteindelijk was het Koopmeiners die een kwartier voor het einde zijn ploeg aan de leiding bracht.

Gelijkmaker

Het was echter niet genoeg voor de zege. Vijf minuten voor tijd was het mister Telstar Korpershoek die de thuisploeg langszij bracht. De aanvoerder schoot de bal van de rand van de zestien hard achter Bakker. In de slotminuten zou er vervolgens niet meer gescoord worden.

Samenvatting

Karakteristieken

Doelpunten: 16′ Bronkhorst 1-0, 33′ Goudmijn 1-1, 76′ Koopmeiners 1-2, 87′ Korpershoek 2-2

Gele kaarten: Cagro (Telstar) Jacobs (Jong AZ)

Opstelling Jong AZ: Bakker; Gemmel, Jacobs, Velthuis (46′ Berkhout), Gullit (46′ Biberoglu); Koopmeiners (c), De Jong, Goudmijn; Evjen (46′ Margaret), Duin (80′ Barasi), Allouch (80′ Kunst)

Opstelling Telstar: Schendelaar; Bronkhorst (67′ Kokcu), El Yaakoubi, Korpershoek, Berenstein (57′ Liesdek/83′ Taha), Pattynama; Overtoom (57′ Cagro), Najah, Adshead (67′ Fernandes); Plet, Van Velzen

Foto: Soccrates Images

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    Ook interessant