Wedstrijden

Jong AZ pakt knap punt in kampioensduel FC Twente

Jong AZ heeft zojuist met 0-0 gelijkgespeeld tegen FC Twente. De Alkmaarders kregen in het kampioensduel tegen de Tukkers de meeste kansen, maar gescoord werd er niet. Ondanks de puntendeling kroonde FC Twente zich toch tot kampioen van de Keuken Kampioen Divisie omdat Sparta met 2-0 onderuit ging bij Jong PSV. 

In de eerste helft had Jong AZ de zaakjes aardig op orde. Defensief kwam het nauwelijks in de problemen, terwijl de ploeg aanvallend een aantal keer gevaarlijk voor Drommel verscheen. Al binnen de minuut had Jong AZ op voorsprong kunnen komen, ware het niet dat Reijnders zijn poging van de lijn gehaald zag worden door een verdediger van FC Twente. Nadat ook Jacbos een grote kans had gemist werden ook de Tukkers gevaarlijk. Roggeveen had echter een antwoord op de inzet van Oosterwijk.

Ook in het tweede bedrijf hielden de Alkmaarse beloften prima stand tegen de koploper. De ploeg van Koen Stam en Michel Vonk was enkele malen gevaarlijk via Reijnders, maar zijn schoten misten de overtuiging. Aan de andere kant moest Roggeveen een aantal ballen plukken, maar echt getest werd de doelman niet. Omdat Bijen tien minuten voor tijd in kansrijke positie voorlangs kopte eindigde de wedstrijd, waarin Maxim Gullit zijn debuut maakte, in 0-0.

Karakteristieken

Doelpunten:

Gele kaarten: Jacobs, Reijnders (Jong AZ) Vuckic (FC Twente)

Opstelling Jong AZ: Roggeveen; Church, Bergsma, Bakker, Kramer (c) (71’Gullit); Jamie Jacobs (62′ Taabouni), Helmer, Goudmijn; Mihalik (84′ Joey Jacobs), Duin, Reijnders

Opstelling FC Twente: Drommel; Smith, Gonzalez (88′ Schenk), Bijen, Ricardinho; Vuckic, Brama, Espinosa; Cantalapiedra, Oosterwijk (72′ Boere), Zekhnini (77′ Hamdaoui)

Foto: Pro Shots | Michael Bulder 

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: [email protected]

    Comments are closed.

    Ook interessant