Wedstrijden

Jong AZ pakt in de slotfase een punt in Kerkrade

Jelle Duin heeft Jong AZ in de slotfase een punt bezorgd op bezoek bij Roda JC. De aanvaller schoot twee minuten voor tijd de 2-2 tegen de touwen in het Parkstad Limburg Stadion, nadat de Limburgers via Vente en Limbombe op voorsprong waren gekomen. Barasi had na twaalf minuten de score geopend. 

Het eerste gevaar in Limburg kwam van de thuisploeg, maar het was Westerveld die een antwoord had op de inzet van Limbombe. Niet veel later kwam de ploeg van Maarten Martens op voorsprong. Na een mooie combinatie was het Yusuf Barasi die oud-AZ’er Rody de Boer wist te verschalken.

Lang konden de bezoekers echter niet genieten van de treffer. Nog geen vijf minuten later bracht Limbombe de stand weer in evenwicht. De aanvaller van Roda JC was de meest gevaarlijke speler aan de kant van de thuisploeg, maar vond in het restant van de eerste helft Westerveld nog op zijn weg en zag een ander schot over gaan. De Boer redde vlak voor rust nog op een inzet van Taabouni.

Na de pauze was de wedstrijd wel leuk om naar te kijken, maar was het lang wachten op de grote kansen. Uiteindelijk kreeg Roda JC de eerste grote kans in de schoot geworpen. Sem Westerveld ging pijnlijk in de fout in de opbouw door de bal zo in de voeten te schuiven van Dylan Vente. De spits twijfelde niet en pakte dit kado’tje zonder genade uit.

De doelman herstelde zijn fout door tien minuten voor tijd zijn ploeg in de wedstrijd te houden door Vente in een onderling duel van scoren te houden. Het bleek een belangrijke redding want vlak voor tijd maakte Jelle Duin de gelijkmaker voor de Alkmaarse beloften.

Karakteristieken

Doelpunten: 12′ Barasi 0-1, 16′ Limbombe 1-1, 66′ Vente 2-1

Gele kaarten: Taabouni, Velthuis (Jong AZ)

Opstelling Jong AZ: Westerveld; Sedlacek, Berkhout, Dekker, Velthuis (c); Buurmeester, Taabouni, De Jong (79′ Franken); Poku (79′ Griffith), Duin, Barasi (86′ Gemmel)

Opstelling Roda JC: De Boer; Marzo, Joppen, Jensen, Absalem; Bouchouari (89′ Werker), Emmers (61′ Vossebelt), Klaasen; Limbombe, Vente (89′ Lambrix), Pflucke

Foto: Pro Shots | Henk Korzelius

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: [email protected]

    Comments are closed.

    Ook interessant