Wij zijn op zoek naar versterking. Lijkt het je leuk om mee te schrijven?

Website laten maken in Alkmaar? Kom naar 072DESIGN
Wedstrijden

Jong AZ overtuigend langs Fortuna Sittard

Jong AZ heeft vanavond voor een kleine verrassing gezorgd door in eigen huis met 2-0 te winnen van titelkandidaat Fortuna Sittard. In de eerste helft was de kansenverhouding redelijk in evenwicht. Het eerste gevaarlijke moment was voor de Limburgers, een stift van Saddiki belandde via de vingertoppen van Olij op de lat. Na een kwartiertje was er de eerste serieuze poging van Jong AZ, een vrije trap van Reijnders ging echter net over. Halverwege de eerste helft mikte Mihálik met een harde volley net iets te hoog. Na nog wat kansen over en weer werd er met een brilstand de rust bereikt.

Na de onderbreking kwam de ploeg van Martin Haar al vroeg op voorsprong. Zoals wel vaker de laatste weken was Reijnders aangever en was het Druijf die de trekker overhaalde. Halverwege de tweede helft kwamen de Alkmaarders zelfs op 2-0. Nadat Wijndal vlak voor de openingstreffer al dichtbij een doelpunt was, schoot de back nu een corner bij de tweede paal snoeihard binnen. Het bleek uiteindelijk de beslissing in de wedstrijd. Een welkome opsteker voor Jong AZ, dat vorige week ook al wist te winnen van FC Oss.

Karakteristieken

Doelpunten: 51′ Druijf 1-0, 65′ Wijndal 2-0

Gele kaart: Jacobs, Hoedemakers, Georgen (Jong AZ) Dianessy (Fortuna Sittard)

Rode kaart: Schuurs (Fortuna Sittard)

Opstelling Jong AZ: Olij (c); Georgen, Vlaar (59′ Regeling), Kramer; Wijndal; Hoedemakers, Jacobs, Reijnders; Koreniuk, Druijf (88′ Hardijk), Mihálik (39′ Kaandorp)

Opstelling Fortuna Sittard: Ozer; Braun, Schuurs, Dammers, Mica Pinto; Saddiki, Dianessy, Kojic (69′ Ospitalieri); Askovski (69′ Breukers), Stokkers, Semedo (85′ Vidigal)

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com