Wedden op voetbal

Wedstrijden

Jong AZ onnodig onderuit tegen Excelsior

Jong AZ heeft vanavond in eigen huis geen punten overgehouden aan de wedstrijd tegen Excelsior. De Kralingers waren in Wijdewormer met 1-2 te sterk voor de mannen van Koen Stam en Michel Vonk. Een onnodige nederlaag, want zeker in de eerste helft was de thuisploeg voetballend beter. Desondanks gingen de Alkmaarders onderuit door doelpunten van Verhaar en Fortes. Gudmundsson deed vanaf de stip nog wat terug. 

Het beloftenelftal startte met onder andere Druijf, Gudmundsson en Sugawara en speelde een goede eerste helft. Stam en Vonk kozen met Goudmijn, Reijnders en Gudmundsson voor veel voetbal op het middenveld en dat leek een goede keuze. Jong AZ combineerde de Kralingers bij vlagen weg en kregen ook de grootste kansen in het eerste bedrijf. Zo was Savastano met een pegel op de onderkant van de lat dichtbij de 1-0, waarna Sugawara de bal in kansrijke positie naast het doel van Damen kopte.

Openingstreffer

Via een afstandsschot van Gudmundsson waren de Alkmaarders andermaal dichtbij een treffer, maar Damen was op zijn post. Nadat Fortes zijn inzet gekeerd zag worden door De Boer was het enkele minuten later wel raak. Thomas Verhaar krulde de bal vanaf de rechterkant van het strafschopgebied met veel gevoel in de verre hoek en zette zijn ploeg tegen de verhouding in op voorsprong.

Gudmundsson

Na de pauze was het duel wat meer in evenwicht en was het Druijf die de eerste mogelijkheid kreeg. De aanvalsleider kwam echter een teentje tekort om een voorzet van Gudmundsson tot doelpunt te promoveren. Een half uur voor tijd kwamen de Rotterdammers op 0-2. Zwarts zette de bal van de zijkant voor, waarna Fortes van dichtbij kon binnenkoppen. Niet veel later kwam Jong AZ terug in de wedstrijd. Reijnders werd in het strafschopgebied van Excelsior gevloerd, waarna Gudmundsson met succes de toegekende strafschop binnenschoot. In de laatste twintig minuten kwam de thuisploeg via Druijf nog eenmaal dichtbij de gelijkmaker, maar de punten zouden meegaan naar Rotterdam.

Karakteristieken

Doelpunten: 31′ Verhaar 0-1, 64′ Fortes 0-2, 69′ Gudmundsson (strafschop) 1-2

Gele kaarten: Damen, Fischer, Haspolat (Excelsior)

Opstelling Jong AZ: De Boer; Church, Bergsma, Bakker, Savastano; Reijnders, Gudmundsson, Goudmijn (69′ Koopmeiners); Sugawara (60′ Margaret), Druijf (c), Taabouni (69′ Oosting)

Opstelling Excelsior: Damen; Horemans, Fischer (c), Matthys, Van der Meer (87′ Oude Kotte); Haspolat, Fortes, Bruins; Verhaar (75′ Omarsson), Zwarts, Mendes Moreira (63′ Vloet)

Foto: Pro Shots | Wouter Dill

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com