AZ Jeugd

Jong AZ onderuit tegen tiental Jong Ajax

Jong AZ is er vanavond niet in geslaagd te winnen van Jong Ajax. Op de Toekomst speelden de Alkmaarse beloften bijna zeventig minuten tegen tien man, maar gingen desondanks met 3-2 onderuit. De ploeg van Michel Vonk kwam via Peer Koopmeiners aan de leiding, waarna Llansana en Brobbey (tweemaal) die achterstand ombogen in een 3-1 voorsprong. Margaret deed een half uur voor tijd nog wat terug, maar daar zou het bij blijven.

De Alkmaarders begonnen goed in Amsterdam en kwamen al binnen tien minuten op voorsprong. Peer Koopmeiners anticipeerde goed en onderschepte de bal in de opbouw van Jong Ajax. De aanvoerder haalde vanaf een meter of twintig uit en liet met zijn inzet Kotarski kansloos. Niet veel later kwam de thuisploeg echter alweer langszij via Llansana.

Rood

Halverwege de eerste helft leek Jong AZ in het zadel te worden geholpen na een rode kaart voor Victor Jensen. Het overtal resulteerde echter niet in een voorsprong, al was Koopmeiners met een pegel op de kruising nog wel dichtbij. Brian Brobbey was het echter die zijn ploeg vlak voor rust op voorsprong schoot.

Penalty

Na de pauze ging Jong AZ op jacht naar de gelijkmaker, maar kreeg het al vroeg na de hervatting een tegenslag te verwerken. Brian Brobbey verscheen alleen voor Elber Evora en dook vervolgens over de doelman heen. Een duidelijke schwalbe, maar de scheidsrechter legde de bal op de stip. Brobbey zelf voltrok zelf het vonnis en maakte de 3-1.

Paal

De bezoekers schakelden hierna een tandje bij en waren via Goudmijn dichtbij de aansluitingstreffer. De middenvelder zag Kotarski zijn inzet echter over het doel tikken. Niet veel later kon er dan toch gejuicht worden. Richonel Margaret schoot in twee instanties de bal tegen de touwen. Jong AZ ging hierna met man en macht op zoek naar de 3-3, maar deze zou ondanks vele kansen niet vallen. Debutant Wildeboer was twee minuten voor tijd nog het dichtste bij een treffer, alleen belandde zijn inzet op de binnenkant van de paal.

Karakteristieken

Doelpunten: 7′ Koopmeiners 0-1, 14′ Llasana 1-1, 42′ Brobbey 2-1, 50 Brobbey (strafschop) 3-1, 58′ Margaret 3-2

Gele kaarten: Goudmijn, Evora, Berkhout, Velthuis (Jong AZ) Llasana, Douglas, Regeer, Brobbey (Jong Ajax)

Rode kaart: Jensen (Jong Ajax)

Opstelling Jong AZ: Evora; Jacobs (59′ Wildeboer), Berkhout, Velthuis, Gullit; Koopmeiners (c), Taabouni, Goudmijn; Baars (59′ Griffith) , Margaret, Allouch

Opstelling Jong Ajax: Kotarski; Rensch, Llasana, Kasanwirjo, Douglas; Regeer, Jensen, Mendez (89′ Musampa); De Waal (70′ Pinas), Brobbey, Giovanni (70′ Hansen/90′ Martha)

Foto: Soccrates Images

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: [email protected]

    Comments are closed.

    Ook interessant