Wedstrijden

Jong AZ onderuit tegen Jong PSV

Jong AZ heeft vanavond een 2-0 nederlaag geleden op bezoek bij Jong PSV. Op de Herdgang waren Maximiliano Romero en Jenson Seelt trefzeker. Namens de bezoekers raakte Ricuenio Kewal de paal. Nick Koster maakte zijn debuut in het betaalde voetbal bij de ploeg van Maarten Martens. 

Het eerste gevaar op de Herdgang kwam van Jong AZ, waar basisdebutant Kewal de paal raakte. De thuisploeg zou echter de score openen. Na een half uur spelen rondde de Argentijnse spits alleen voor Verhulst koeltjes af.

Na de pauze raakte ook Jong PSV het aluminium middels een schot op de paal van Romero. Niet veel later zouden de Eindhovenaren de marge verdubbelen. Verdediger Seelt kopte uit een corner raak. In de slotfase zou het de bezoekers niet meer lukken om nog terug te komen in de wedstrijd. Het resultaat was dat de ploeg van Maarten Martens tegen de zesde nederlaag in de competitie opliep.

Karakteristieken

Doelpunten: 27′ Romero 1-0, 58′ Seelt 2-0

Gele kaarten:

Opstelling Jong AZ: Verhulst; Lathouwers, Jacobs, Dirks, Velthuis; Koopmeiners, Sedlacek (65′ Van Brederode), Buurmeester (74′ Franken); Kewal (63′ Koster), Taabouni, Griffith (c) (63′ De Jong)

Opstelling Jong PSV: Delanghe; Bahadir (77′ Leysen), Seelt, Van de Blaak, Markelo; Tielemans (58′ Matuta), Kjolo, Saibari; Bakayoko (77′ Toure), Romero (87′ Colyn), Sealy (58′ Nassoh)

Foto: Pro Shots | Toin Damen

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: [email protected]

    Comments are closed.

    Ook interessant