AZ Jeugd

Jong AZ onderuit tegen Excelsior

Jong AZ is vanavond met 4-1 onderuit gegaan bij Excelsior. De Alkmaarse talenten hielden in Kralingen een helft stand, maar moesten na rust toch buigen voor de Rotterdammers. In het eerste bedrijf gebeurde er niet veel, al voorkwam doelman Beau Reus met een geweldige redding wel een treffer van Omarsson.

Tien minuten na rust moest de goalie echter toch buigen voor een inzet van de Rotterdamse topschutter. Mohamed Taabouni leek niet lang daarna de gelijkmaker te maken, maar de middenvelder schoof de bal net naast. Het zou een dure misser zijn, want niet lang daarna verdubbele Excelsior de voorpsprong. De manier waarop was echter onfortuinlijk, Tijs Velthuis schoot de bal namelijk via Beau Reus in eigen doel.

Het bleek ook meteen de beslissing in de wedstrijd, zeker toen Mendes Moreira er tien minuten voor tijd 3-0 van wist te maken. Des Kunst maakte met een fraai schot nog wel de eretreffer, maar de zege van de thuisploeg kwam niet meer in gevaar. In de absolute slotfase was het zelfs Meijer die de marge nog wist te vergroten naar drie.

Doelpunten: 56′ Omarsson 1-0, 67 Velthuis (e.d.) 2-0, 83′ Mendes Moreira 3-0, 88′ Kunst 3-1, 90+3 Meijer 4-1

Gele kaarten: Castillo (Jong AZ)

Opstelling Jong AZ: Reus; Lathouwers, Berkhout (81′ Allouch), Velthuis, Gullit; Koopmeiners (c), Taabouni, Goudmijn; Baars (81′ Kunst), Oosting, Castillo (70′ Barasi)

Opstelling Excelsior: De Fockert; Horemans (90′ Buter), Matthys, Fischer (c), Tjoe a On; Baas (90′ Eijgenraam), Niemeijer (90′ Van Delft), Omonde-Ottewill; Seys (75′ Mendes Moreira), Omarsson, Verhaar (85′ Meijer)

Foto: Pim Waslander | Soccrates Images

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: [email protected]

    Comments are closed.

    Ook interessant