*Zakaria Aboukhlal* of AZ U23 Celebrates with *Hakon Evjen* of AZ Alkmaar U23
Wedstrijden

Jong AZ ondanks dubbelslag Aboukhlal onderuit tegen NAC

Jong AZ is vanavond op ongelukkige wijze met 2-3 onderuit gegaan tegen NAC Breda. Na een 0-2 achterstand bij rust bracht Zakaria Aboukhlal met twee treffers de stand na rust in evenwicht. Michael Maria maakte tien minuten voor tijd echter de winnende treffer. 

In de openingsfase van de eerste helft lag het tempo hoog, wat een interssante wedstrijd tot gevolg had. Beide ploegen waren redelijk aan elkaar gewaagd en zochten veelvuldig de aanval. Na kansen voor Fiorini voor NAC, en Goudmijn en Aboukhlal namens Jong AZ, waren het de gasten die de score openden.

Kaj de Rooij ontdeed zich na een fraaie kapbeweging van Tijs Velthuis en schoof de bal achter de kansloze Sem Westerveld. De doelman ging niet veel later opzichtig in de fout door een inzet van Lex Immers door zijn benen te laten glippen, waardoor de Bredanaars de score verdubbelden.

Aboukhlal

Het leek zodoende een moeilijke tweede helft te worden voor de Alkmaarse beloften, maar niets bleek minder waar. Binnen zeven minuten na rust was de stand alweer in evenwicht en dat was te danken aan Zakaria Aboukhlal.

De aanvaller bracht op aangeven van Jelle Duin vijf minuten na rust de spanning terug in de wedstrijd, om twee minuten daarna knap weg te draaien van zijn directe tegenstander en de gelijkamer binnen te schieten. NAC kreeg hierna via Schouten en Fiorini kansen op een hernieuwde voorsprong, terwijl Duin en Aboukhlal aan de andere kant kansen kregen.

Maria

Ondanks het overwicht van Jong AZ zouden de bezoekers tien minuten voor tijd wederom op voorsprong komen. Maria haalde uit van de rand van het zestienmetergebied en zag zijn inzet via een been van een tegenstander achter de kansloze Westerveld in het doel ploffen. De ploeg van Vonk zou hierna nog op jacht gaan naar de 3-3, maar deze zou uiteindelijk niet vallen.

Karakteristieken

Doelpunten: 20′ De Rooij 0-1, 30′ Immers 0-2, 50′ Aboukhlal 1-2, 52′ Aboukhlal 2-2, 71′ Maria 2-3

Gele kaarten: Rutten (NAC Breda)

Opstelling Jong AZ: Westerveld; Berkhout, Koopmeiners (c), Velthuis, Gullit; Reijnders, Taabouni, Goudmijn; Evjen, Duin (82′ De Jong), Aboukhlal

Opstelling NAC Breda: Olij; Rutten (46′ Schouten), Malone (c), Hendriks, Maria; Fiorini (68′ Jansen), Haye, Immers; De Rooij (82′ Maatsen), Bilate, El Allouchi

Foto: Soccrates Images 

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    Ook interessant