*Bram Franken* of AZ Alkmaar U23, *Jorn Berkhout* of AZ Alkmaar U23
Wedstrijden

Jong AZ nipt onderuit tegen MVV

Het is Jong AZ vanmiddag niet gelukt te winnen van MVV. Op bezoek in Maastricht ging de ploeg van Michel Vonk met 3-2 onderuit na een 1-2 voorsprong. Namens de Alkmaarders scoorden Taabouni en De Jong. 

Jong AZ trad in Maastricht aan zonder jongens als Evjen, Aboukhlal, Duin en Reijnders, maar waren in de eerste helft gewaagd aan MVV. Nadat Franken de bal namens Jong AZ net over schoot, was het een minuut later wel raak en opende Mickels de score namens MVV.

Na kansen voor Deom en Koopmeiners kwamen de Alkmaarders halverwege de eerste helft op gelijke hoogte. Taabouni kopte de bal op doel, zag Havekotte aanvankelijk redding brengen, maar de goalie liep de bal daarna alsnog over de doellijn. De grensrechter was alert, stak zijn vlag omhoog, waarna arbiter Teuben de goal toekende. Het zou tevens de russtand betekenen.

Na de pauze ging het duel wederom op en neer, maar was het Jong AZ dat snel de leiding nam via Fedde de Jong. Het was voor de middenvelder zijn eerste goal in het betaalde voetbal. Hierna kregen Kunst en Margaret de kansen om de marge te verdubbelen, maar was het MVV dat wist te scoren.

Na een aanval over de linkerkant belandde de bal na een voorzet van Deom voor de voeten van Dianessy. De aanvaller kon de bal vervolgens van dichtbij eenvoudig binnentikken. Beide ploegen gingen na de gelijkmaker op jacht naar de drie punten en het was uiteindelijk MVV dat aan het langste eind zou trekken. Naudts kwam na een uitbraak alleen voor Reus en schoot via de voet van de doelman raak. Het zou meteen de winnende treffer blijken te zijn.

Karakteristieken

Doelpunten: 17′ Mickels 1-0, Havekotte (eigen doelpunt) 1-1, 48′ De Jong 1-2, 72′ Dianessy 2-2, 81′ Naudts 3-2

Gele kaarten: Lathouwers, Franken (Jong AZ) Deom, Surmeli (MVV)

Opstelling Jong AZ: Reus; Lathouwers, Berkhout (46′ Jacobs), Velthuizen, Gullit; Koopmeiners (c), De Jong, Franken; Margaret (68′ Barasi), Kunst, Taabouni (78′ Buurmeester)

Opstelling MVV: Havekotte; Zeegers (56′ Zeegers), Soumaoro (46′ Dianessy), Mares, Salasiwa; Surmeli, Van Acker, Deom (90′ Angiulli); Blummel, Naudts, Mickels

Foto: Rico Brouwer | Soccreates Images

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    Ook interessant