Wedstrijden

Jong AZ nipt onderuit in Den Haag

Jong AZ heeft vanavond een nipte nederlaag geleden op bezoek bij ADO Den Haag. De Alkmaarders kwamen op achterstand door een treffer van Verheydt, maar zagen Buurmeester en Griffith de wedstrijd voor de rust omdraaien. Na de pauze bezorgden Verheydt en Steijn de Hofstedelingen echter toch de overwinning. Mexx Meerdink maakte zijn debuut in het betaalde voetbal. 

Na een leuke openingsfase, met mogelijkheden aan beide kanten, kwam de thuisploeg op voorsprong. Het was topschutter Verheydt die een voorzet van Matthys tot doelpunt promoveerde. Jong AZ bleef echter niet in de teleurstelling hangen en kwam al snel langszij. Zico Buurmeester, die afgelopen week debuteerde in het eerste, tikte een voorzet van Iman Griffith binnen.

Er waren vervolgens kansen voor Bourard en Poku, waarna de gasten op slag van rust op voorsprong kwamen. Griffith was de maker van het doelpunt en dat was een fraaie. De aanvaller begon aan een solo, voor hij besloot van een kleine twintig meter uit te halen. Het schot was Koopmans te machtig en de ploeg van Martens ging met 1-2 rusten.

Achterstand

Na de pauze draaide ADO echter rap de rollen om. Drie minuten na de pauze mocht Verheydt van elf meter aanleggen na een handsbal van Jong AZ. De spits benutte dit buitenkansje en bracht de stand in evenwicht. Nog nauwelijks bekomen van de teleurstelling kregen de Alkmaarders de volgende tik te verwerken. Bourard nam het doel van Westerveld onder vuur en zag zijn inzet aangeraakt worden, waardoor de goalie kansloos was.

Mexx Meerdink

Jong AZ bleef hierna leuk combineren en wist ook de nodige kansen te creëren. Buurmeester leek na een combinatie met Barasi dichtbij de gelijkmaker, ware het niet dat Kemper zijn inzet van de lijn haalde. De gelijkmaker hing vervolgens in de lucht, maar deze zou ondanks het debuut in het betaalde voetbal van Mexx Meerdink niet meer vallen.

Karakteristieken

Doelpunten: 23′ Verheydt 1-0, 26′ Buurmeester 1-1, 42′ Griffith 1-2, 48′ Verheydt 2-2, 51′ Steijn 3-2

Gele kaarten:

Opstelling Jong AZ: Westerveld; Berkhout, Jacobs, Dekker, Velthuis; Poku (46′ Van Brederode), Buurmeester, Koopmeiners, Griffith; De Jong (71′ Dekkers), Barasi (77′ Meerdink)

Opstelling ADO Den Haag: Koopmans; Asante (46′ Elia), Moreo Klas, Matthys, Kemper; Steijn, Amofa, Bourard (69′ Mulder); Besuijen (69′ Catic), Verheydt, Kishna

Foto: Pro Shots | Wouter Dill

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: [email protected]

    Comments are closed.

    Ook interessant