AZ Jeugd

Jong AZ na vroege rode kaart onderuit in Dordrecht

Jong AZ is er vanavond niet in geslaagd het goede resultaat van afgelopen maandag een vervolg te geven. Na de ruime 7-3 overwinning op De Graafschap gingen de mannen van Vonk vanavond met 2-0 onderuit op bezoek bij FC Dordrecht. De nederlaag was voor een groot deel het gevolg van de rode kaart na een half uur van Gommel. Hier profiteerde de thuisploeg van via goals van Jansen en Bliek. 

De bezoekers, zonder Reijnders, Aboukhal en Evjen, begonnen goed aan de Krommedijk en kregen via Taabouni de eerste goede kans. Halverwege de eerste helft kwam Margaret oog in oog te staan met Swolfs, maar zag de doelman redden. Niet veel later kreeg Jong AZ te maken met een fikse tegenvaller. Fons Gemmel werd na twee gele kaarten tien minuten voor rust vroegtijdig naar de kleedkamer gestuurd. In blessuretijd van de eerste helft profiteerde Dordrecht via een schot van afstand van Jansen.

Na de pauze was het Jong AZ dat aanvankelijk nog het meest gevaarlijk was. Via Taabouni en Jacobs waren de gasten dichtbij de gelijkmaker, maar het mocht niet zo zijn. Na een korte onderbreking vanwege een kapotte vlag van de grensrechter hield Reus zijn ploeg tot tweemaal toe in de wedstrijd. Het mocht echter niet baten want in de blessuretijd gooide Bliek het duel in het slot.

Karakteristieken

Doelpunten: 45′ Jansen 1-0, 90′ Bliek 2-0

Gele kaarten: Musaba, Bondswell, Bliek (FC Dordrecht) Oosting (Jong AZ)

Rode kaart: Gemmel (2x geel)

Opstelling Jong AZ: Reus; Gemmel, Koopmeiners (c), Velthuis, Gullit; Franken, Taabouni, Goudmijn; Margaret (37′ Jacobs), Oosting, Allouch (65′ Baars)

Opstelling FC Dordrecht: Swolfs; Hobbel, Bliek, Surmeli, Bondswell; Musaba (74′ Richardson), Vermeulen, Jansen; Polley, Agrafiotis (88′ Schalekamp), Amadin (74′ Baggerman)

Foto: Soccrates | Pim Waslander

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    Ook interessant