Wedden op voetbal

Wedstrijden

Jong AZ lijdt onnodige nederlaag tegen FC Twente

Jong AZ heeft vanavond in eigen huis met 1-2 verloren van FC Twente. Na een rommelige openingsfase kregen beide ploegen in de eerste helft genoeg mogelijkheden tot scoren. Na een fout van Bakker was Boere als eerste trefzeker. Na de pauze drong Jong AZ aan, maar was het Smith die tegen de verhoudingen in de 0-2 maakte. Druijf maakte op aangeven van Dekker nog de aansluitingstreffer, alleen kwam deze te laat. 

Het begin van de wedstrijd was rommelig van Alkmaarse kant. De mannen van Koen Stam en Michel Vonk hadden moeite elkaar te vinden en dit resulteerde in veel onnodig balverlies. Na een klein kwartier herpakte de thuisploeg zich en kreeg het ook de eerste grote kansen van de wedstrijd. Duin zag zijn inzet echter gekeerd worden door Drommel, terwijl Helmer zijn schot over zag gaan.

Achterstand

De bezoekers lieten zich ook niet onbetuigd en kregen via Cantalapiedra en Espinosa goede mogelijkheden. Met name de inzet van laatstgenoemde dwong Roggeveen tot een ultieme redding. Na kansen over en weer kwam FC Twente vlak voor rust aan de leiding. Na een slippertje van Bakker wist Boere op aangeven van Cantalapiedra te profiteren.

Smith

In de tweede helft gebeurde er aanvankelijk weinig voor beide doelen. Pas nadat Dekker en Goudmijn in de ploeg kwamen volgden er weer kansen voor de Alkmaarders. Net op het moment dat de gelijkmaker voor Jong AZ eraan leek te komen sloeg FC Twente ongenadig toe. Uit de eerste de beste doelpoging in tweede helft volleerde Smith de bal tien minuten voor tijd binnen.

Druijf

De thuisploeg weigerde echter op te geven en bleef op jacht gaan naar een doelpunt. Die missie slaagde vijf minuten voor tijd. Na een voorzet van Dekker kopte Druijf de aansluitingstreffer achter Drommel. Verder zouden de Alkmaarse beloften echter niet komen. In blessuretijd ontsnapte Zekhnini nog aan rode kaart na een charge van achteren op Goudmijn. Door de nederlaag blijft Jong AZ in de onderste regionen van de Keuken Kampioen Divisie bivakkeren.

Karakteristieken

Doelpunten: 41′ Boere 0-1, 79′ Smith 0-2, 86′ Druijf 1-2

Gele kaarten: Jacobs, Wijndal, Stam (Jong AZ) Zekhnini (FC Twente)

Opstelling Jong AZ: Roggeveen; Church, Weigelt (60′ Goudmijn), Bakker, Wijndal; Kramer, Jacobs, Helmer (60′ Dekker); Duin (82′ Kaandorp), Druijf (c), Reijnders

Opstelling FC Twente: Drommel; Monsalve, Gonzalez, Bijen, Maria; Smith, Brama, Holscher (74′ Zekhnini); Cantalapiedra, Boere, Espinosa

Foto: Pro Shots | Toon Dompeling

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com