Jong AZ wint van FC OS en is koploper in de Keuken Kampioen Divisie
Wedstrijden

Jong AZ koploper na late treffer Griffith

Iman Griffith heeft zijn ploeg vanavond in de blessuretijd een overwinning bezorgd tegen TOP Oss. Door de late treffer van de aanvaller behouden de Alkmaarders als enige een 100% score in de Keuken Kampioen Divisie en mogen zich met negen uit drie koploper noemen. 

In de eerste helft waren de kansen schaars op het trainingscomplex in Wijdewormer. De ploeg van Martens kreeg de eerste kans via Taabouni, maar het schot van de aanvaller miste de juiste richting. Nadat Reus een treffer van Matthieu voorkwam miste Koopmeiners vlak voor rust een grote kans.

Na de pauze probeerde Taabouni als eerste de score te openen met een vrije trap, alleen zag het talent zijn inzet via de muur naast gaan. Voor de Brabanders was Kaak met een inzet op de lat dichtbij de openingstreffer, maar uiteindelijk zou Jong AZ aan het langste eind trekken. Invaller Griffith schoot in de blessuretijd de winnende binnen.

Karakteristieken

Doelpunten: 90′ Griffith 1-0

Gele kaarten: Dekker, Dirks (Jong AZ) Stuy van den Herik (TOP Oss)

Opstelling Jong AZ: Reus; Jacobs, Dirks, Velthuis, Dekker (88′ Engel); Buurmeester, Koopmeiners, De Jong (81′ Griffith); Poku (62’Lathouwers), Barasi (81′ Sedlacek), Taabouni

Opstelling TOP Oss: Alblas; David, Pique, Lammers, Abdat; Mathieu, Kaak, Stuy van den Herik, Margaritha (59′ Tejan); Sanches, Margaret (90′ Leidsman)

Foto: Pro Shots | Vincent de Vries

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: [email protected]

    Comments are closed.

    Ook interessant