AZ Jeugd

Jong AZ kan feestavond Roda JC niet verstieren

Vanavond speelde Jong AZ een uitwedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie. De mannen van Sierksma reisden af naar Kerkrade om in het Parkstad Limburg Stadion de periodekampioen te ontmoeten. 

Jong AZ begon met een groot aantal ‘Youth League-talenten’ in de basis. Net als vorige week tegen Willem 2 konden de talenten uit Alkmaar voetballend redelijk meekomen met een van de titelfavorieten. Zo kreeg Poku na een snelle uitbraak een aardige kans om op voorsprong te komen. Zijn schot werd knap uit de kruising getikt door keeper Bucker. Verder bleef Roda vrij gemakkelijk overeind in eigen huis.

Zoals vaker dit seizoen kreeg Jong AZ een goal tegen uit een corner. Ouaissa werd te vrij gelaten door Maxim Dekker en werkte de bal binnen. Hij scoorde later via een prima aanval ook de 2-0. Het had in de eerste helft zelfs een hattrick kunnen worden, maar na een gevaarlijke uitbraak schoot het 19-jarige talent uit de Roda opleiding net naast.

In de tweede helft gebeurde er lange tijd niets op wat kleine kansen na. Schouten scoorde in de 84e minuut plotseling met een slimme vrije trap de 2-1. Hij krulde randje 16 de bal over de grond in de verre hoek. Lang bleef het niet spannend want twee minuten later lag de bal in het andere doel. Ould-Chikh scoorde na balverlies van AZ.

Zo won Roda JC haar 7e wedstrijd uit 9 duels en werd het overtuigend periodekampioen met 22 punten. Jong AZ eindigt de eerste periode met twee verliespartijen na elkaar en staat op een 13e plek met 11 punten.

Rik Bos
In de jaren 90 geboren in de binnenstad van Alkmaar. Volgt AZ sinds de eeuwwisseling actief. Vroeger door de spijlen van de Hout, sinds de opening van het DSB-Stadion vast met zijn vader vanaf de tribune. Zijn mooiste AZ-momenten zijn Sporting Lissabon - AZ in het Estádio José Alvalade en het kampioensfeest op het Waagplein.

    Comments are closed.

    0 %