Wedden op voetbal

Wedstrijden

Jong AZ in tweede helft ruim onderuit bij NAC

Jong AZ heeft vanavond een ruime nederlaag geleden op bezoek bij NAC. In Breda won de thuisploeg uiteindelijk verdiend met 3-1. Na een stormachtig begin van de gastheren hadden de Alkmaarders de wedstrijd voor rust redelijk onder controle. De ploeg van Stam en Vonk zou zelfs op voorsprong komen, maar zag de treffer van Correia ten onrechte geannuleerd worden. In de tweede helft was NAC echter een stuk beter en liep het via twee treffers van Verschueren en eentje van Dogan uit naar een 3-0 voorsprong. In de slotfase redde Church de eer namens de bezoekers. 

De Alkmaarders begonnen wat nerveus aan de wedstrijd, wat resulteerde in een overwicht voor NAC Breda. De thuisploeg werd met name via de linkerkant gevaarlijk middels Boussaid, die een schot centimeters naast zag gaan. Nadat Schendelaar wist te redden op een inzet van Verschueren kwamen de gasten beter in de wedstrijd. Aanvallend lieten de mannen van Vonk en Stam zowaar van zich horen en ze kwamen zelfs op voorsprong. Correia schoot via de handen van Olij raak, maar omdat de NAC-aanhang even daarvoor een tweede bal het veld in had gegooid werd de treffer geannuleerd. In het restant van de eerste helft moest Schendelaar nog eenmaal handelend optreden, maar behielden de Alkmaarse talenten verder de controle.

Verschueren

Na de pauze voerde NAC Breda de druk langzaam maar zeker op, wat tien minuten na de hervatting ook resulteerde in een doelpunt. Schendelaar wist in eerste instantie nog redding te brengen op een inzet van Schouten, waarna de doelman kansloos was op de rebound van Verschueren. Jong AZ had hierna moeite om weer in het spel te komen, waardoor de gastheren de meest gevaarlijke partij bleven. Tien minuten na de openingstreffer zouden de Bredanaars hiervan profiteren, met wederom Verschueren als doelpuntenmaker. De middenvelder leek de bal in eerste instantie verkeerd aan te nemen, maar hij kreeg vervolgens de tijd om de bal te controleren en hard achter de kansloze Schendelaar te schieten.

Beslissing

De Alkmaarders waren het hierna even kwijt, waardoor het oppassen was voor een niet nog grotere achterstand. Lang zou die goal uiteindelijk niet op zich laten wachten. Schendelaar leek een inzet van Dogan te klemmen, maar liet de bal toch nog los. Het speeltuig werd hierna naar de zijkant gespeeld, waarna Dogan een voorzet via de binnenkant van de paal alsnog binnen kon koppen. In het restant van de wedstrijd wist Jong AZ de schade te beperken en maakte het in de slotfase via Church zelfs nog een eretreffer.

Karakteristieken

Doelpunten: 57′ Verschueren 1-0, 66′ Verschueren 2-0, 72′ Dogan 3-0, 86′ Church 3-1

Gele kaarten: I. Ilic, Van Hecke, Schouten, Van Hooijdonk (NAC Breda) Goudmijn (Jong AZ)

Opstelling Jong AZ: Schendelaar; Church, Jacobs, Gullit (46′ Bakker), Savastano; Goudmijn (c), Kunst (73′ Baas), Oosting; Correia (60′ Sedlacek), Margaret, Taabouni

Opstelling NAC Breda: Olij; Schouten, Van Hecke, Riera, Van Anholt; Verschueren (c), I. Ilic (66′ Azzagari), El Allouchi (71′ Van Hooijdonk); Dogan, L. Ilic (80′ Bohui), Boussaid

Foto: Pro Shots | Marcel van Dorst 

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com