Wedstrijden

Jong AZ in slotfase onderuit tegen FC Den Bosch

Jong AZ heeft vanavond met 2-1 verloren van FC Den Bosch. De ploeg van Maarten Martens kwam in de eerste helft op achterstand door Kuijpers, waarna Barasi in de tweede helft de stand gelijktrok. Het was echter Kuijpers die de wedstrijd in de slotfase besliste. 

De Alkmaarders kregen in Den Bosch de eerste grote kansen, maar zagen Van der Steen redden op inzetten van Taabouni en Franken. Het was echter de thuisploeg die op voorsprong kwam door een treffer van Kuijpers. Taabouni was hierna nog dichtbij de gelijkmaker, maar opnieuw was Van der Steen alert.

Na de pauze bracht Westerveld al snel redding op een schot van Kip en scoorde de ploeg van Martens niet veel later. Barasi mocht aanleggen van elf meter en schoot beheerst raak. In de slotfase trok de thuisploeg de wedstrijd echter alsnog naar zich toe. Vijf minuten voor tijd was het opnieuw Kuijpers die scoorde.

Karakteristieken

Doelpunten: 28’ Kuijpers 1-0, 58’ Barasi (strafschop) 1-1, 84’ Kuijpers 2-1

Gele kaarten: Van Grunsven, Lejten, Ryan (FC Den Bosch)

Opstelling Jong AZ: Westerveld; Jacobs, Berkhout, Velthuis (c); De Jong, Koopmeiners (64’ Buurmeester), Franken (81’ Griffith), Oosting (46’ Lathouwers), Barasi (74’ Kewal), Duin (64’ Sedlacek), Taabouni

Opstelling FC Den Bosch: Van der Steen; Van Beijnen, Van Grunsven, Ryan, Salasiwa; Felida, Kuijpers, Lejten; Kip (78’ Mulders), Stiers, Ahannach (64’ Van Bakel)

Foto: Pro Shots | Peter van Gogh

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: [email protected]

    Comments are closed.

    Ook interessant