Wedstrijden

Jong AZ in slotfase onderuit bij NEC

Jong AZ heeft vanavond op bezoek bij NEC met 3-2 verloren. Zakaria Aboukhlal en Yuki Sugawara tekenden voor de Alkmaarse treffers. Namens de thuisploeg waren Janga, Beekman en Barreto trefzeker.

In de eerste helft was NEC de ploeg met de grootste kansen om de voorsprong te pakken. Toch was het Jong AZ dat vlak voor rust de voorsprong pakte in de Goffert. Zakaria Aboukhlal onderschepte de bal achterin bij de Nijmegenaren. Hij speelde de defensie van NEC uit en maakte beheerst af.

Kort na rust breidde de Alkmaarders de voorsprong uit. Rechtsback Yukinari Sugawara tekende na goed voorwerk van Kenzo Goudmijn voor de 0-2.
De voorsprong van de Alkmaarders was van korte duur. Rangelo Janga maakte in de 56e minuut de aansluitingstreffer namens de Nijmegenaren.

NEC was hierna de dominante ploeg en kwam een aantal keer dichtbij de gelijkmaker. 15 minuten voor tijd tekende Beekman geheel terecht voor de 2-2. In de slotseconden van de wedstrijd verdiende AZ absoluut nog een strafschop, maar kreeg het deze niet toegekend.
In de aanval die aan de andere kant volgde was NEC via Edgar Barreto trefzeker. Zodoende verliest Jong AZ van NEC en blijft het 17e.

Karakteristieken

Doelpunten: 0-1 Aboukhlal, 0-2 Sugawara, 1-2 Janga, 2-2 Beekman
NEC: Branderhorst; van Rooij, Baretto, Bukusu, Odenthal, El Karouani; Vet, Proper, Okita; Tavsan, Janga
Jong AZ: Bakker; Gullit, Jacobs, Berkhout, Sugawara; Evjen, Goudmijn, Reijnders; Taabouni, Duin, Aboukhlal

Foto: Pro Shots / Stefan Koops

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    Ook interessant