Website laten maken in Alkmaar? Kom naar 072DESIGN
Wedstrijden

Jong AZ in slotfase langs MVV

Jong AZ heeft vanavond een uitstekende prestatie geleverd door in eigen huis met 3-1 te winnen van MVV. De Alkmaarders kregen op het complex aan de Kalverhoek veruit de meeste kansen, maar keken na een kwartier toch tegen een achterstand aan. Nadat een doelpunt van Okita twee minuten daarvoor was afgekeurd, was diezelfde Okita de aangever bij de 0-1 van Schroijen.

De thuisploeg liet zich echter niet van de wijs brengen en bleef op jacht gaan naar een doelpunt. Die zou uiteindelijk na een half uur vallen. Ferdy Druijf ging sterk door, gaf de bal mee op Kaandorp, waarna laastgenoemde de bal in de korte hoek binnenschoot. De wedstrijd zou hierna verder redelijk in evenwicht zijn in de eerste helft.

Beslissing

Na de pauze kantelde dat beeld langzaam maar zeker. De ploeg van Martin Haar werd sterker en sterker en de bezoekers kwamen er nauwelijks meer aan te pas. Eenmaal werden de Limburgers echter nog wel gevaarlijk. De uitblinkende Schroijen kwam goed door op links maar zag zijn inzet op de lijn gekeerd worden door Church. Hierna was het gedaan met de bezoekers en was het wachten op de Alkmaarse voorsprong. Een kleine tien minuten voor tijd maakte Jacobs op aangeven van Hardijk die beslissende treffer. Na een mislukt schot van Hoedemakers kon de 16-jarige Goudmijn bij de tweede paal zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal binnen tikken. Hij bepaalde de eindstand daarmee op 3-1.

Karakteristieken

Doelpunten: 15′ Schroijen 0-1, 31′ Kaandorp 1-1, 83′ Jacobs 2-1, 86′ Goudmijn 3-1

Gele kaarten: Hoedemakers (Jong AZ) Janssens, Nwakali (MVV)

Opstelling Jong AZ: Olij (c); Church, Van Eijden, Groot, Bakker; Reijnders, Jacobs, Hoedemakers; Kaandorp (81′ Goudmijn), Druijf (68′ Duin), Springer (61′ Hardijk)

Opstelling MVV: Verrips; Janssens, Pereira (84′ Houben), Ciranni (c), Schroijen (79′ Thuys); Shermar, Mares, Koolhof (68′ Yildirim); Shermaine, Nwakali, Okita

 

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com